24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Love

Love isimli bir parfümden nasıl şeyler beklemek gerekir? Vanilya, karamel ve çiçekler aşkı ifade edebilir mi? Metaforlar yerine doğrudan anlatımı tercih ediyor Kilian Hennessy.

İşte vanilyanın kullanımını sevdiğim hali... Vanilya öncülüğünde çiçeklerle desteklenmiş müthiş bir açılışı var Love'ın. Serinin ismini en çok hak eden kokularından biri kesinlikle. Love and Tears ve Sweet Redemption'a unisex diyip de Love'a kadın parfümü diyen web üzerindeki platformlara selamımı gönderiyorum. Ben bunu çatır çatır kullanırım arkadaş... Hem de gece çıkarken kullanırım. Dior Homme / Homme Intense, L'instant de Guerlain Pour Homme kullanan herkes de gönül rahatlığıyla kullanıp Kilian Henessy'e selam söyler, gecenin sonunda teşekkür eder. 


Gayet de klas, serinin diğer kokularına göre bir hayli göz ardı edilmiş çiçeklerin uyumlu dokunuşuyla başarılı bir gourmand Love. Zaman zaman şekerli sakızı andırmıyor değil ancak gourmand'ların hangisi yiyeceği çağrıştırmıyor, karın acıktırmıyor ki? Orta notalara doğru hafif yanmış, karamelize bir şeker tadı var Love'da fakat A*Men'deki kadar yoğun bir yorum ile değil. Tabi yine orta notalarda Calice Becker klasiği olan pudramsı hissiyat da "ağaç kovuğundan çıkmadım" elbet diyip göz kırparken çiçekler kaybolmaya yüz tutuyor.

Kokunun kalıcılığı ve fark edilirliği gayet iyi. Hatta fark edilirliği serinin en iyilerinden olan A Taste of Heaven ile rahatça yarışır, zaman zaman öne bile geçer. Roomfilling denen oda dolduran cinsten... En büyük dezavantajı her gourmand gibi ara sıra kullananı sıkabilecek, sıcak havalarda daraltabilecek bir karaktere sahip olması. Hatta drydown'a doğru cidden aşırıya kaçmış bir tatlılık seziliyor.

Love'ın büyük eksi yönü, gourmand koku sevenlere bile fazla gelebilecek tatlılığı... Bazen deyim yerindeyse fazlaca bayıyor. Genel olarak gayet güzel bir koku ancak kabul etmeliyim ki bir "niche" parfümden beklenen vuruculukta ya da komplekslikte değil. Üst düzey designer parfümüyle aynı kalitede diyebilirim. Günlük kullanıma pek uygun olmayan ancak özel günlerde, gecelerde gayet klas iş yapacak, hem erkeğe hem de kadına çok yakışan bir koku Love. Özellikle doğal vanilya kullanımını sevenlerin mutlaka denemesi gereken başarılı bir eser. Sevgililer günü hediyesi olarak alın, ortak kullanın. Kokunun adı da test edilmiş olur ;)

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall