10 Mayıs 2014 Cumartesi

Lorenzo Villoresi - Aura Maris

İtalya, modanın yanı sıra parfümle de özdeşleşmiş bir ülke benim gözümde. İtalyan parfüm evlerinin birçoğunun Akdeniz havasını yansıtan kendilerine has tarzları var. Aile butiklerinde başlayan maceraların çok azı dünyaya açılabilse de, parfüm severlerin gözünde ülkenin tarzının belirginleşmesi son derece önemli bir hadise.

Lorenzo Villoresi, İtalyan tarzı parfümün öncüleri arasında yer alıyor. Markaya adını veren parfümörün; Acqua di Colonia, Patchouli, Piper Nigrum, Sandalo ve Uomo gibi parfüm dünyasının referans kabul edilen tema parfümlerine imza atmış olması, Lorenzo Villoresi’yi İtalya’nın en iyi bilinen niş parfüm evlerinden biri yapıyor. Oud, deri ya da incir gibi popüler olan notaları henüz hiçbir parfümlerinde kullanmamaları da, markanın çizgisinden ödün vermediğinin en büyük göstergesi.


Aura Maris, Lorenzo Villoresi’nin Akdeniz’den esinlenerek hazırladığı Mare Nostrum koleksiyonunun ilk parfümü. Serinin geneli gibi klasik İtalyan tarzını yansıtan, turunçgil ve odunsu notalar etrafında ilerleyen bir parfüm.

Bitter denebilecek mandalina ve bergamot yapıyor Aura Maris’te karşılamayı. İnanılmaz doğal… Dalından koparırken sinen mandalina kokusu neredeyse… Henüz tam olgunlaşmamış mandalinanın acı hissiyatını vermiş Lorenzo Villoresi. Bravo!

Turunçgil parfümleri hayatımın hiçbir döneminde favorim olmadı. Ya çok sentetik bulmuşumdur ya da meyve sularını anımsattıkları için kullanılabilir olmadıklarını düşünmüşümdür… Tek tük sevdiğim turunçgil parfümleri de hep odunsu ve çiçeksi notalarla desteklenen kompozisyonlar olmuştur. Ekşilik veya tatlılığı odunsular ve çiçeklerle desteklemek, turunçgil parfümlerinde gözlemlediğim en başarılı formül. Usta parfümör Lorenzo Villoresi de Aura Maris’te benzer bir rota izleyerek, odunsu kullanımıyla turunçgil temasından ödün vermeden kompozisyonu zenginleştirmiş.

Zaman içinde Aura Maris’in harmana katılan tüm notalar parfümün son fazında dahi hissediliyor. Görevini tamamlayıp inzivaya çekilen herhangi bir oyuncu mevcut değil… Sonlarda hissedilen nergis ve paçuli de Aura Maris’i zenginleştirip tat vermiş. 

Aura Maris, denk gelinebilecek en güzel Akdeniz parfümlerinden biri. Aynı zamanda bugüne kadar kullandığım en güvenli kokular arasında yer alıyor. Sıcak havalarda performansını daha iyi yansıtan, kimseyi rahatsız etmeden güzel kokan bir parfüm Aura Maris. Keten gömlekle deniz kenarında yürüyüş yapmayı anımsatıyor… 


Turunçgiller, Aura Maris’in başından sonuna kadar yoğun olarak hissediliyor. Turunçgil parfümlerinin doğallık ve kalıcılık arasındaki dengesi Aura Maris’te ders niteliğinde tutturulmuş durumda. Parfümün kalıcılığı, doğal turunçgil kullanımına rağmen oldukça iyiyken fark edilirliği ortalama düzeyde seyrediyor. Gün içinde tazeleyerek başlangıçtaki acı mandalinayı tekrar tekrar hissetmek oldukça keyif verici.

Lorenzo Villoresi’nin diğer parfümleri gibi Aura Maris de çığır açan özgün bir kompozisyon değil. Ancak referans kabul edilebilecek kadar doğal ve sade… Aura Maris, Acqua di Parma Colonia, Frederic Malle - Bigarade Concentree, Creed - Jardin d’Amalfi ve Atelier Cologne - Orange Sanguine ile birlikte turunçgil parfümü sevenlere gönül rahatlığıyla önerdiğim parfümler arasında. Bugüne kadar denediğim parfümler arasında Aura Maris’e en çok benzettiğim parfüm ise Parfum d`Empire - Iskander. Iskander, Aura Maris’e göre odunsu yanı daha ağır basan, sedirle desteklenmiş bir parfüm. Turunçgil kullanımlarını ise oldukça yakın buluyorum.

Aura Maris, pazardaki sentetik turunçgil bombaları arasından sıyrılan gerçek bir parfüm. Turunçgil temalı parfümleri sevenlerin yaz ayları için yapılabilecekleri en iyi yatırımlardan biri!

2 yorum

  1. Bu harika parfum icin harika bir yorum olmus.Elinize,emeginize saglik.Cok sevdigim ve sanirim hayat boyu ( buldukca) kullanabilecegim bir parfum.

    YanıtlaSil
  2. https://www.facebook.com/pages/Lorenzo-Villoresi-Pagina-ufficiale/191106514252917?fref=ts

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall