6 Mayıs 2014 Salı

nu_be - Sulphur [16S]

Ezber üzerine kurulu şeyleri sevmediğim için periyodik tablo ile iyi anlaşamadım hiç. Hele o aralarında kurulan bağlar, tepkimeler vs... Neyse ki üniversite sınavından sonra bir daha işim düşmedi… 

Yıllar sonra bir parfüm evi sayesinde periyodik tablo anılarım tekrar canlandı. Hatta parfüm isimlerinden sunumlarına belli bir konsepti benimsedikleri için bu sefer ilgimi bile çekti!

nu_be 2012 yılında kurulan çiçeği burnunda bir İtalyan niş parfüm evi. Kısa sürede dağıtım ağlarını genişletmeyi başardıkları için merak uyandıran parfüm evlerinden biri konumundalar şu an. Parfüm isimleri, element adlarından geliyor. Markanın, parfümör seçimlerinden, sunumlarına ve şişe tasarımlarına kadar bu işi ciddiye aldığı apaçık ortada. Şu ana kadar çıkardıkları seri arasında çığır açan bir parfüm olmasa da, hepsi günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilecek hoş ve etkileyici parfümler.


Sulphur [16S] markanın 2013 yılında çıkardığı Antoine Lie imzası taşıyan parfümü. Son yıllarda rast geldiğim en özgün odunsu parfümlerden biri…

Ana teması olan melek otu ile sert bir başlangıç yapıyor parfüm. Garip bir çekiciliği var… Öyle insanı derinden etkilemiyor ama kokladıkça koklayası geliyor. Net olarak anlıyorum ki melek otu sevdiğim bir nota. Sulphur’daki kullanımı da müthiş!

Sulphur’ün metalik bir hissiyatı var. Ara sıra hissedilen tarçına rağmen, tatlılık barındırmıyor parfüm. Uç nokta parfümler yaratmakta usta Antoine Lie, karakteristik ve özgün bir kompozisyon sunmuş bu sefer. Etat Libre d`Orange için sınırları zorlayan, Armani Code ile milyonlara hitap eden adam, niş parfüm tanımına yakışan tam kıvamında bir kompozisyona imza atmış.

Parfüm gelişim gösterdikçe kararında bir hayvansı hava hissediliyor. Neredeyse güzel bir oud kullanımı var diyeceğim ama açıklanan notalarda oud yok! Kuru ve kimilerine göre itici gelebilecek notalardan oluşan ancak hepsinin en güzel yanını alan bir parfüm Sulphur. İnsanın tarzı dışında birinden etkilenmesine benziyor Sulphur’ı sevmek. Gizemli bir çekiciliği var…


Gün içinde hissedilen guaiac ağacı ve sedir de parfümün odunsu yapısının bazını oluştururken melek otu hâkimiyeti bir an olsun bırakmıyor. Melek otunu öyle zekice kullanmış ki başarılı parfümör, sıkıldıktan saatler sonra bile değişim gösteriyor!

Sulphur için bir parfüm. İlginç olduğu kadar da kullanılabilir olduğu için bir hayli beğenimi kazandı. Gün içindeki değişimi ve özellikle sonları kullanıcısına harika bir parfüm deneyimi sunuyor. Notalarından dolayı maskülen tarafa yakın dursa da kadın kullanımına da uyacak bir parfüm Sulphur [16S].

Sulphur’ün kalıcılığı ortalamanın üzerinde denebilir. Şahane bulduğum son kısmı, tazelemeye gerek olmadan gün sonunda hissediliyor. Parfümün tek kusuru ise fark edilirliği… Yanıma yaklaşan algılayabilsin bu güzelliği, ben hayatta gitmem onun ayağına diyor…

Sulphur oldukça özgün bir tasarım. Tam olarak benzettiğim veya andırdığını düşündüğüm bir parfüm yok. Hafif hayvansal bir dokunuşu olan kuru, odunsu parfümleri sevenler oldukça hoşlanacaktır. Özellikle Geza Schoen’in uç nokta tasarımı Kinski’yi beğenen ancak fazla iddialı bulanlar; köşeleri olmayan ve kolay kullanılabilir bir parfüm olduğu için Sulphur’ü oldukça beğenecektir diye düşünüyorum.


Parfümlerin zekâsı olsaydı, entelektüel düzeyi yüksek bir parfüm derdim Sulphur için. Akıllıca tasarlanmış, taviz vermeyen bir kompozisyon. Düşük sayılabilecek fark edilirlik değeri sorun teşkil etmiyorsa rahatlıkla imza parfümü olabilecek, Antoine Lie’nin elinden çıkan en iyi parfümlerden biri!

1 yorum

  1. O periyodik tablo ömrümü yedi .Bir kimyacı olarak :) Konsept iyi düşünülmüş ,şişeler dikkatimi çekti.Yorum için teşekkürler

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall