16 Ağustos 2014 Cumartesi

Eutopie - No.4

Doğru yerde, doğru zamanda, doğru ürün ve fiyatla müşteriye ulaşmak çetrefilli hadise… Birbirine benzeyen yüzlerce, hatta binlerce ürün arasında tercih edilen olmak; ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma kanallarının bir bütün olarak uyum içinde olmasını gerektiriyor. Ürün ne kadar iyi olursa olsun, marka ve müşteri arasındaki köprü, pazarlama sayesinde kuruluyor.

Eutopie 2011 yılında kurulan yeni bir Fransız parfüm evi. Kurulduğu tarihten itibaren yılda en fazla 1 ya da 2 parfüm tasarlayan marka, nitelikli ürün gamıyla son zamanlarda en çok takdir ettiğim parfüm evlerinden biri oldu. Ürün dışında kalan diğer pazarlama karması bileşenlerine de yoğunlaştığı anda önü oldukça açık bir marka Eutopie. 
Eutopie’nın 2013 yılında görücüye çıkardığı No.4, pazardaki yüzlerce amber parfümü arasından sıyrılan bir tasarım. Parfümü tasarlayan isim Charles Caruso, serinin bir diğer öne çıkan parfümü No.1’i de tasarlayan umut vadeden bir parfümör.

Bergamotun desteğinde şahane bir paçuliyle açılıyor No.4. Sevdiğim tarzda topraksı ve çekici bir paçuli tercih etmiş Eutopie. Derinden gelen amber de sıcak ve konforlu bir parfümün habercisi niteliğinde…

Bergamotun geri çekilmesiyle amberin kadim arkadaşı laden reçinesi hissediliyor harmanda. “Bunu alan bunu da aldı” şeklinde çıkan ürün önerileri benzeri, ayrılmaz bir ikili amber ve laden reçinesi… Neyse ki bu durumdan hiç şikâyetçi değilim.


Ortalara doğru parfümün karakterini oluşturan amber, laden reçinesi ve paçulinin desteğinde hâkimiyeti ele geçiriyor. Sıcak ve derin kullanılan amber, No.4’ün çok katmanlı bir yapıya bürünmesini sağlıyor.

Zengin bir harmanı var No.4’ün. Misk, gül ve vanilya da gün içinde zaman zaman kendilerini hissettiriyor. Kurduğu karmaşık yapısına rağmen dengeyi iyi tutturmuş Charles Caruso. Yaz günlerinde bile uygun dozajla boğmayacak bir amber parfümü tasarlamış ismini ilk kez duyduğum parfümör.

No.4 bana bordo rengi çağrıştırıyor. Konforlu ve cezbedici olarak tanımlıyorum kokuyu… Kadına da erkeğe de oldukça yakışan çekici bir tasarıma imza atmış Eutopie. Günlük kullanımda sıkmayacak kadar dengeli, özel günlerde pişman etmeyecek kadar özel bir kompozisyon!


Sadece amber ve miskin geriye kaldığı son fazında bile kendine hayran bıraktı beni No.4. Yorucu bir günün ardından içilen keyif kahvesi gibi rahat hissettiriyor. Güvenli ve iyimser bir havası var Eutopie’nın 4 numarasının… Kullanımı kolay, kendini özlettiren parfümler sınıfına (uydurdum bu sınıfı) kafadan giren modern bir amber parfümü olmuş Eutopie No.4.

Pazarda yüzlerce amber temalı parfüm olmasına rağmen No.4’ün doğrudan benzediği bir parfüm belirtmek zor. Tek söyleyebileceğim parfümün kalite ve denge olarak üst düzey olarak nitelendirdiğim amber parfümleri arasında yer aldığı…

“En iyi çıkış yapan niş parfüm evi” diye bir kategori olsa, Eutopie zirveyi zorlayacak en önemli adaylardan biri benim gözümde… Amber parfümlerini sevenler için denk gelmeyi beklemeden körlemesine peşine düşülecek kadar iyi bir kompozisyon olmuş markanın 4 numarası da!

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall