3 Ağustos 2014 Pazar

Profumi del Forte - Prima Rugiada

“Sadelik nihai gelişmişliktir” demiş Leonardo da Vinci. Basit ve sade gibi görünenin altında yatan kurgunun ustalıkla işlenmiş, oldukça karmaşık bir düzeni ifade ettiğini belirtmiş yıllar önce usta sanatçı.

Profumi del Forte, İtalya’dan dünyaya açılan en sevdiğim parfüm evlerinden biri. Kullandıkları kaliteli içerikler ve İtalyan tarzı parfümleri modern unsurlarla yorumlamalarını her seferinde takdir ediyorum. Seriye ekledikleri son birkaç parfümde de ünlü parfümör Bertrand Duchaufour ile çalışmaları, bu işte ne kadar iddialı olduklarının somut bir göstergesi.


Prima Rugiada, Profumi del Forte’nin usta parfümör Bertrand Duchaufour tarafından tasarlanan en yeni parfümü. Yaz aylarında her iki cinsiyetin de kullanıma uygun, güvenli bir kompozisyon Prima Rugiada. Henüz ortamlarda keşfedilmemiş olması da cabası.

Prima Rugiada’nın koku piramidi, parfümörlüğe giriş dersi için örnek nota dizilimi niteliğinde… Üst notalarda biberler, turunçgiller ve yeşillikler; orta notalarda meyveler ve çiçekler; alt notalarda ise odunsular, amber ve misk yer alıyor. İşin ilginci, notalarının aksine sade ve basit ilerliyor parfüm. Tam da Leonardo’nun bahsettiği türden bir sadelik…

Turunçgillerin desteğinde nane ile açılıyor Prima Rugiada. Ferah ve etkileyici bir başlangıç yapıyor parfüm. Yeşillikler ve tatlı biberin de kendini hissettirmesiyle, ilk dakikalardan kompozisyonun ferah ve temiz bir yapıda ilerleyeceği belli oluyor.

Prima Rugiada’nın üst notaları kusursuz! Her şey doğal ve birbiriyle uyumlu… Açılıştan birkaç dakika sonra turunçgiller ve nane geri plana çekilirken biber ve yeşillikler baskın duruma geçiyor. Ne turunçgillerin ne de nanenin etkisini uzatmak için doğallıktan ödün vermemiş usta parfümör. Popüler dönem dizileri misali, başrol oyuncularına acımadan kıymış… Çok da iyi olmuş!


Ortalara doğru Akdeniz’de yetişen güzel çiçek frezya ağırlıklı olmak üzere jasemin ve sarı erik hissediliyor. Bu noktadan sonra parfüm çiçeksi, ferah bir koku olarak gelişimine devam ediyor.

Bertrand Duchaufour'un tasarladığı en güvenli parfüm olabilir Prima Rugiada. "Ünlü bir parfümör tasarlamış bunu, hadi tahmin et" deseler aklıma gelecek en son isimlerden biri Bertrand olurdu sanırım. Zira kendi imzası haline gelen tarzından eser yok… Belli ki Profumi del Forte, üstada ne istediklerini ve nasıl bir çizgide ilerlediklerini başarıyla aktarabilmiş.

Profumi del Forte; Colonia del Forte serisi, Tirrenico ve Versilia Platinum ile Akdeniz kokusu yapmayı iyi bildiğini kanıtlamış bir marka. Prima Rugiada da Akdeniz’in bütün özelliklerini yansıttıkları karma bir parfüm niteliğinde... Parfüm, sonlara doğru odunsu notalar ve miskin hissedilmesiyle nispeten sıradan bir hal alsa da açılış ve orta kısımların güzelliğini gölgede bırakamayacak bir husus olarak, o kadarı kadı kızında da olur diye düşünüyorum…


Prima Rugiada’nın kalıcılığı ferah bir yaz parfümüne göre oldukça iyi. Uzun saatler boyu kendini hissetiriyor. Fark edilirliğini de son derece başarılı bulduğum PR, kısa sürede favori yaz kokularımdan biri haline geldi... Kimseyi rahatsız etmeden her ortamda kullanılabilecek doğal bir parfüm bulmuşum. Üstelik performansı da çok iyi... Daha ne isteyeyim!

Prima Rugiada, modifiyeli bir İtalyan parfümü benim gözümde. Bertrand Duchaufour, tadımlık İtalyan tarzı tasarımı Acqua di Parma - Colonia Assoluta’da eksik kalan tüm hususları telafi etmiş en yeni Akdeniz parfümü ile... Doğal turunçgiller ve yeşilliklere, çiçeklerin eşlik ettiği şahane bir kompozisyon yaratmış.

2 yorum

  1. merhaba, bu parfümü nerede bulabiliriz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Profumi del Forte, şu an için sadece yurtdışında satılmakta.

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall