15 Eylül 2014 Pazartesi

Kilian - Light My Fire

Boş bir sinema salonunda muhtemelen başyapıt olarak nitelendirilecek bir filmin özel gösterimini izliyor gibiyim bir süredir. Filmden sahneleri etrafımdakilere anlatıp duruyorum… Arada zorla fragmanını seyrettiriyorum… Duyduğum hazzı etrafımdakilerle paylaşmanın heyecanını yaşarken bir yandan da bir süre sonra sadece bana özel kalmayacak diye üzülüyorum…

Light My Fire, Fransız parfüm evi Kilian’ın ekim ayında görücüye çıkaracağı “Addictive State of Mind” koleksiyonunun, Monte Cristo purolarından ilham alan yeni parfümü. Parfümü tasarlayan isim, Straight to Heaven, Cruel Intentions ve Incense Oud gibi Kilian’ın başyapıtları olarak nitelendirdiğim parfümlere imza atan Sidonie Lancesseur.


Kilian, L'oeuvre Noire ve Arabian Nights koleksiyonlarıyla en sevdiğim parfüm evlerinden biri haline gelen, Asian Tales (bir kısmı) ve In The Garden of Good & Evil koleksiyonlarıyla ise beni hayal kırıklığına uğratan, karmakarışık duygular beslediğim bir parfüm evi. Birkaç ay önce bahsettiğim Sacred Wood ile geri döndüğüne inandığım Kilian’ın Addictive State of Mind koleksiyonu, markanın fanlarının gönlünü alacak, 2014-2015 yıllarına damgasını vuracak bir seri. En sevdiğim parfümörlerden biri olan Sidonie Lancesseur’un elinden çıkan Light My Fire, maskülen tarafa göz kırpsa da farklılık arayan kadınların da kullanımına uygun bir parfüm.

İsmini 1967 çıkışlı The Doors şarkısından alan Light My Fire’ın yemyeşil bir açılışı var. Sienne l'Hiver yazımda bahsettiğim “hay” denen kuru otların öncülüğünde paçuli ve vetiver hissediliyor. Tam benim zevkime uygun, şahane bir başlangıç!

Kilian'ın şık sunumuyla gönderdiği basın kiti

Aynı Straight to Heaven’ı ilk denediğimde yaşadığıma benzer duygular hissettim Light My Fire’ı ilk denediğimde… Daha önce denediğim hiçbir şeye benzemiyor ve son derece etkileyici! "Wow faktör" yazıp dururlar ya yabancı forumlarda, işte tam olarak o hadise… Riskli notaları öyle bir dengede birbirine yedirmiş ki Sidonie Lancesseur, kusur bulmak mümkün değil…

Açılışın etkisini atlatamamışken hafiften tatlı bir puro tütünü hissediliyor harmanda. Muhtemelen bal ve vanilyadan gelen tatlılık tam yerinde kullanılmış. Kullanıcısını baymadan kuru notaları dengeliyor. Hem ana akım parfüm kullanıcılarının beklentilerine uygun hem de niş parfümlerin farklılığını arayan kullanıcılara hitap edecek bir parfüme imza atmış Kilian. Straight to Heaven kafasında, belki biraz da kadın kullanıcıların yüzünü güldürecek bir parfüm olmuş Light My Fire.

Light My Fire’ın harmanında puro tütünü ve bal gibi gourmand parfümlerin baştacı olan notalar kullanıldığı halde ortaya gourmand bir parfüm yerine derinliği olan yeşil bir parfüm çıkmış. Sonlara doğru da yeşil hissiyat ve puro tütünü dengeye gelirken tatlılık neredeyse algılanamaz oluyor. Parfüm hem derin hem de yeşil olunca kafamda şöyle bir resim canlanıyor…


Gizemli bir parfüm yaratmış Sidonie Lancesseur. Straight to Heaven’ın çekiciliği ile Cruel Intentions’ın gizemini aynı şişede buluşturmuş. Ne tatlılığıyla bayan, ne fazla maskülen ne de gereğinden çok feminen bir parfüm Light My Fire. Kullandıkça daha da çok seviyorum… Peki, hiç mi eleştirdiğim yönü yok?

Light My Fire’ı gün boyu hissetmek mümkün olsa da birkaç saat sonra parfümün fark edilirliği ciddi oranda düşüyor. Dolayısıyla günlük kullanımda tazelemek gerekiyor... Böylesine bir güzellik keşke daha fark edilir olsaydı diye düşünüyorum... Neyse, tek kusuru da bu olsun… Bol sıkarız!

Başlangıcından sonuna, her fazında kendine hayran bırakan naif ama etkileyici bir parfüm Light My Fire. Üstelik her türlü ortama da uygun… Özel günlerde ya da kapalı ortamdaki toplantılarda bile güvenle kullanılabilir. Sıcak havalarda da, akşam serinliğinde de harika hissettiriyor! Daha ne diyeyim…


Light My Fire, gizemli parfümlerden hoşlanan veya imza parfümü arayışında olan parfüm meraklılarına önerdiğim parfümler listesine üst sıralardan giriş yaptı... Modern parfüm anlayışının Geza Schoen ile beraber yeni hâkimi Sidonie Lancesseur’ün elinden çıkma bir başka başyapıt Light My Fire.

Not: Addictive State of Mind koleksiyonu; Fransa, İrlanda, Rusya, İngiltere ve Amerika'da ekim ayında, Türkiye dahil geriye kalan ülkerlerde ise 2015 yılında satışa sunulacaktır.

5 yorum

  1. Berkan Bey merhaba,
    Satışa sunuldu mu parfüm ülkemizde de? Bir de Çok sıcak havalarda da kullanmak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    Yaklaşık 1 ay önce sınırlı sayıda şişe (preorder benzeri) ülkede satıldı. Yeni parti geldi mi bilmiyorum.

    Yazın bolca Light My Fire kullandım. Çok da iyi hissettirdi ;)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler cevap için, sabırsızlıkla yeni partiyi bekleyeceğiz artık :)

    YanıtlaSil
  4. açılış kısmından sonra bana eau sauvage parfumu anımsattı siz hissetiniz mi böyle bir şeyi?

    YanıtlaSil
  5. Balzamik hissiyat ve vetiverden dolayı anımsatmış olabilir iki parfüm birbirini. Yine de ben pek katılmıyorum bu önermeye :)

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall