21 Ekim 2014 Salı

Erik Kormann - Eau de Frohliche No.3

Parfüm hobisinin en keyifli yanlarından biri numuneler (deneme boyu - sample) ve dekantlar (parfümün orijinal şişesinden, daha az miktarda bir şişeye doldurulması) sayesinde yeni parfümler denemek ve yeni markalar keşfetmek. Mağazada deneyip beğenilen bir parfümü ful kullanma ya da merak edilen ancak ulaşmanın kolay olmadığı bir markayı deneme şansı veriyor numune ve dekantlar. Hem kör alışın riski ortadan kalkıyor hem de satın alma sürecinden sonraki pişmanlık ihtimali en aza iniyor. Dolayısıyla parfüm ile hobi boyutunda ilgilenen birinin ayırdığı bütçenin, şişe ve dekant/numune alımı arasında belli bir oranda bölüştürülmesi önem kazanıyor. 

Erik Kormann, 10 parmağında 10 marifet olan kafa dengi bir Alman. Berlin’de el yapımı sabunlar üretip satan Erik, 2010 yılında kendi adını taşıyan markası altında parfümler tasarlamaya başlamasıyla ucu bucağı olmayan niş parfüm dünyasında yerini alıyor. Sabun üretmenin verdiği tecrübeyle hem doğal hem de sentetik hammaddeleri uyum içinde kullanabilen Erik Kormann, sessiz sedasız ilerleyen, potansiyeli yüksek bir parfümör. Markanın parfümlerine sadece Erik’in sabun dükkanından ve online alışveriş sitelerinden ulaşılabiliyor.

Eau de Frohliche No.3, Erik’in sentetik ve doğal hammaddeleri dengeli olarak kullandığı, İtalyan tarzı parfümlere yakın hissiyatta bir doğa parfümü. Almanca’da “neşeli” anlamına gelen “fröhliche”, adı gibi mutluluk veren yeşil bir tasarım. Erik Kormann Eau de Frohliche No.3’ün tasarımında, dünya devi koku ve aroma üreticisi Givaudan’dan Alain Alchenberger ve Dr. Philip Kraft ile çalışmış. Parfümün temelini oluşturan Cassyrane adı verilen nota da Givaudan ürünlerinden biri.

Eau de Frohliche No.3, biber ve limonla açılıyor. Taze ve ferah bir başlangıç… Saniyeler içinde de parfümün karakterini veren üzüm yaprağı hissediliyor. Akdeniz bahçelerinde gezintiye çıkmış hissiyatı veren Eau de Frohliche No.3, İtalyan tarzı parfümlere göz kırpıyor.

 Erik Kormann

Erik zengin bir parfüm tasarlamış. Yeşillikler, odunsu notalar ve destekleyici konumundaki çiçeklerle başarıyla dengelenmiş. Ahengi bozan bir nota olmasa da Eau de Frohliche No.3’te tam çözemediğim bir şey var. Belki de daha önce kullanımına rastlamadığım Cassyrane’dir bana böyle düşündüren. Hoşuma giden nadir sentetiklerden biri oldu bu Cassyrane. Harmana katkısı ise kalıcılık açısından muazzam!

Ortalara doğru Eau de Frohliche No.3’te biberiye ve sedir algılanıyor. Kış çayı zenginliğinde bahar - yaz parfümü tasarlamış Erik. Alttan alttan köşeli hissiyatıyla sardunya da harmana çekici bir hava katıyor.


Sonlara doğru belirgin olarak hissedilen Cassyrane’nin yanına odunsu notalara tütsünün eklenmesiyle iyiden iyiye ilginç bir hal alıyor Eau de Frohliche No.3. Her fazı birbirinden farklı, geçişleri keyifli ve dengeli bir parfüme imza atmış Erik.

Eau de Frohliche No.3, hem kadının hem de erkeğin güvenle kullanabileceği bir ilkbahar - yaz parfümü. Nitekim tek bir kusuru var ki, o da bu kadar zengin içeriğe rağmen parfümün fark edilirliğinin düşük olması. Kalıcılığı ise bambaşka bir hadise… Parfümü ikiye ayırırsak, karakterini veren ana notalar birkaç saate uçup giderken, Cassyrane duştan sonra bile 1 gün kadar kalıyor! Parfüm bambaşka bir hale dönüşmüşken resmen insanın üzerine yapışıyor.

Kullandığım parfüm kimsede olmasın, risksiz ama farklı olsun diye düşünenler için Eau de Frohliche No.3 güzel bir ilkbahar - yaz parfümü. Markanın geneli ise “indie” sayılabilecek küçük niş markalara meraklı kesimin deneyimlemesi gereken özellikte.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall