3 Ocak 2015 Cumartesi

David Jourquin - Cuir de R'Eve

Bizi derinden etkileyen ve deyim yerindeyse çarpan parfümler, genellikle hayatımızdan kesitlere ait kokular barındıran tasarımlar. Koşturduğumuz bahçedeki incir ağacından ya da antredeki sandıktan yayılan koku veya bir aile büyüğünün giydiği deri ceketin kokusu hala dün gibi aklımızda değil mi?

David Jourquin, yeni sayılabilecek Fransız bir niş parfüm evi. 2011 yılında markaya adını veren David Jourquin imzasını taşıyan iki parfümle görücüye çıkan marka, son dönemin en yetenekli  parfümörlerden olan Cecile Zarokian imzalı iki yeni parfüm daha tasarlayarak pazardaki varlığını güçlendirecek en önemli adımı atmış oldu. Çocukluk döneminden esinlenerek deri ve tütün temalı parfümlere yoğunlaşan David Jourquin, gündüz - gece ve erkek - kadın olmak üzere koleksiyonunda yer alan parfümleri sınıflandırmayı seçiyor. Cuir de R'Eve de markanın kadın için pazarlanan ilk koleksiyonunun gündüz parfümü olarak lanse edildi.


Karanfil desteğinde tatlı bir deri içe açılıyor Cuir de R'Eve. Oldukça etkileyici, insanın içini ısıtan bir başlangıç tasarlamış Cecile Zarokian. Açılıştan kısa bir süre sonra kırmızı meyveler ve deri ile birlikte yardımcı başrol oyuncusu olan vanilya hissediliyor. Diğer David Jourquin tasarımları gibi, Cuir de R'Eve ‘in de risksiz ve naif bir deri yorumu olduğu anlaşılıyor çok geçmeden.

Birbirine en çok yakışan notalardan bahset deseler, deri ve iris ilk sıralarda yer alır. 2006 çıkışlı Cuir Ottoman’ın açtığı yolda ilerleyen gourmand (yiyeceği andıran tatlı parfüm) deri parfümlerinin vazgeçilmez destekçisi olan irisin, henüz deriyi hayal kırıklığına uğrattığını görmedim. Cuir de R'Eve’de de tatlı deri parfümü denince akla gelen ilk nota olan iris oyuna dâhil oluyor çok geçmeden. Neredeyse artık sıradan olmaya başlayan tasarım kalıbı, yetenekli parfümör Cecile Zarokian’ın ellerinde başarıyla vücut bulmuş.


Cuir de R'Eve çok boyutlu bir parfüm. Gün içinde zaman zaman deri ve iris, zaman zaman da vanilya ön plana çıkıyor. Parfümün harmanındaki vanilya, derinliği olan hafif dumansı bir hissiyat barındırdığı için kullanıcısını yormuyor. Ortalara doğru pudramsı bir havaya bürünen Cuir de R'Eve, soğuk bir günde içilen kahve misali, kullanıcısını rahatlatarak yolculuğuna devam ediyor.

İlk parfümünü stajyerliği zamanında Amouage için tasarlayan ve sonrasında en çarpıcı vetiver yorumlarından biri olan Jovoy - Private Label’a imza atan Cecile Zarokian’ın birkaç yıl içinde parfüm dünyasının en çok aranan parfümörlerinden biri olacağını düşünüyorum. David Jourquin için tasarladığı Cuir de R'Eve ve Cuir Altesse ile deriyle de iyi anlaşabildiğini gösteren ünlü parfümörün başarısında David Jourquin’in kreatif direktörlüğünün ne derece etkisi vardır bilmiyorum ama hem marka hem de parfümör adına özgeçmişe gururla yazılacak tasarımlara imza atılmış. 

Cuir de R'Eve’yi derisi yumuşatılmış ve kırmızı meyvelerle desteklenmiş bir Parfum d`Empire - Cuir Ottoman olarak nitelendirebilirim. Kadın parfümü olarak pazarlandığına aldırmadan, pudramsı hissiyatı olan parfümlerle sorunu olmayan erkekler de rahatlıkla kullanabileceği Cuir de R'Eve, oldukça yüksek kalıcılık ve fark edilirlik değerleriyle gün boyu konforu kullanıcısına garanti eden bir tasarım.


David Jourquin, tatlı notalarda desteklenmiş deri parfümlerini sevenlerin takip etmesini önerdiğim bir marka. Cuir de R'Eve de denk geldiğim en farklı deri parfümü olmasa da kalite hissiyatı ve konforuyla soğuk kış günleri için oldukça uygun bir kompozisyon. Pencere kenarı, battaniye ve kahve üçlüsüne gönül rahatlığıyla eklenebilir!

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall