22 Mart 2015 Pazar

Cigar - Essence de Bois Precieux

Kaliteli bir puronun yapımı ortalama 9 ay sürüyor. Hasat aşamasından yaprakların teker teker seçimine, kurutmadan sarım işlemine kadar emek yoğun bir süreç puro yapımı. Bir de uygun şartlar altında dinlendirilip yıllandırılması var ki, o bambaşka bir hadise… Ortalama 45dk süren bir keyfin tüketime hazır hale gelmesi yıllar bile en azın bir yıl alırken uzun saatler performans göstermesi beklenen bir parfümün tasarım ve üretim süreçleri üzerinde hiç düşündünüz mü? 

Cigar, niş parfüm felsefesine uzak bir bakış açısıyla kaliteyi nispeten uygun fiyata sunmayı amaçlayan FIFI ödüllü bir Fransız parfüm evi.  Markanın parfümleri puroya benzeyen şişelerde satışa sunuluyor. Cigar, Christine Nagel, Corinne Cachen ve Christian Dussoulier gibi parfümörlerle çalışarak uzun dönemli hedeflerini de yüksek tutmuş durumda. Essence de Bois Precieux, Mystic Scent ile birlikte markanın erkek için pazarlanan en beğendiğim parfümü.


Muskat ve kakule ağırlıklı baharatlarla etkileyici bir açılış yapıyor Essence de Bois Precieux. Zengin bir harman olduğu, üzerinde çalışıldığı her halinden belli… Dipten gelen safran da açılıştaki şölene onur konuğu olarak eşlik ediyor.

Essence de Bois Precieux’u kullandığımda kendimi Habanos tayfadan bir puro yakıp arkama yaslanmışım gibi hissetmesem de rafine bir parfüm kullandığımı düşünüp keyifleniyorum. Tütsü ve tarçının harmana dâhil olmasıyla parfüm asıl karakterine bürünüyor.

Hafiften piyasa işi gibi duran, etkileyici bir parfüm Essence de Bois Precieux. Koku karakterine rağmen niş parfüm felsefesi korunarak yapaylıktan uzak durulması da takdire şayan... Parfüm ile ilgili tek bir eleştirim var, o da derinlik!

 Fotoğraf: Berkan Başoğlu - instagram.com/gurmekokular

Essence de Bois Precieux, odunsu notalarla desteklenmiş bir tarçın parfümü. Ortalara doğru hissedilen odunsular harmanı zenginleştirirken aradığım derinliği vermekte yetersiz kalıyorlar. Ah biraz daha çok boyutlu olsaymış diyorum parfümü her kullandığımda. Yediğim baklava çok lezzetli olsa da ince ince, kat kat açıldığını hissetmek isterim….

Sonlara doğru misk ve vanilyanın odunsu notaları bastırmasıyla kremsi bir yumuşaklığa bürünüyor Essence de Bois Precieux. Her fazı dengeli, her fazı etkileyici… Designer tayfada satışa sunulmuş olsa genele hitap kriteri ile “en iyi satanlar” listelerine girebilecek, niş rakiplerine göre ise derinlik hadisesinden puan kırdığım bir parfüme imza atmış Cigar. Yine de takılmayın siz bana… Güzelim baklavanın katlarına bile kusur buldum kendini beğenmiş jüri tarzımla… Nurella ile tatlıya bağlayayım: “kuş uçtu beybi!”

Konu purolara gelmişken, Essence de Bois Precieux’u "mild - medium" arası bir Dominik purosuna benzetiyorum. Sürekli tüketim rotasyonunda yer bulabilecek, Küba’lı ağır abilerinin verdiği hazzı yaşatamasa da keyifli vakit geçirtecek bir tasarım. İçim süresi ve yayılımı, daha doğrusu kalıcılığı ve fark edilirliği ise ortalama değerlerde seyrediyor.


Parfümü olması gerektiği konseptte değerlendirirsem, Essence de Bois Precieux benim için “medium” a yakın bir Dominik purosu. Görünürde Kübalı türdeşlerinden eksiği olmasa da hissiyat olarak full bodied bir Partagas’ın yanına yaklaşamaz. Buna rağmen humirorda (pardon koleksiyon) bulundurulacak, günlük tüketime (kullanıma) uygun, türdeşlerine göre de cüzdan dostu güvenli bir tasarım Essence de Bois Precieux.   

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall