27 Temmuz 2015 Pazartesi

Olfactive Studio Panorama Hediye Çekilişi

2015 yazının favorilerinden olan Olfactive Studio Panorama’yı henüz denemediyseniz Gurme Kokular ve Te-Ha Kozmetik size hediye edebilir! Metropoldeki bakir alanı tasvir eden Panorama’yı kazanmak için yapanız gerekenler çok basit;

facebook.com/gurmekokular adresinde yer alan görseli beğenmek ve paylaşmak
Gurme Kokular ve Te-Ha Kozmetik Facebook sayfalarını beğenmek/beğenmiş olmak

10.08.2015 saat 23.59’a kadar Facebook’ta yer alan görseli beğenip paylaşanlar arasında yapılacak çekilişte;

2 kişi 100 ml Olfactive Studio Panorama kazanacaktır.

Bol şans! 


Not: Kazananlar 11.08.2015’te açıklanacak ve elektronik posta yoluyla iletişim ve adres bilgileri (Türkiye içi) istenecektir.

17 Temmuz 2015 Cuma

Olfactive Studio - Panorama

Misyon ve vizyon kavramları, ucundan da olsa sosyal bilimlere bulaşmış kişilerin ilk öğrendiği bilgiler arasındadır. Misyon; kuruluşun var oluş amacını ifade ederken vizyon ise işletmenin “gelecekte kendini nerede gördüğü” ile ilişkilidir. Kurum ve kuruluşların web sayfalarında misyon ve özellikle vizyona dair süslü ama içi boş ifadeler yer alırken, gerçekten güçlü bir vizyona sahip işletmelerin geleceğe dair hedeflerinin en büyük göstergesi ürettikleri ürünler ve sundukları hizmetlerdir.


Olfactive Studio, tasarımlarını uygun isimler ve sunumlarla birleştiren yenilikçi bir parfüm evi. Görücüye çıktığı ilk dönemden beri ilgiyle takip ettiğim markayla ilgili yakın zamana dek “keşke” li cümleler kursam da Ombre Indigo’dan itibaren kafamdaki Olfactive Studio konumlandırması oturmuş durumda. Markanın başındaki isim Céline Verleure, Panorama ile Olfactive Studio’nun vizyonunu şaşalı cümleler yerine ürünleriyle pekiştirecek en önemli adımı attı desem abartmış olmam. Esxence 2015'te lansmanı yapılan Panorama, metropoldeki bakir alanı tasvir ederken Clement Gavarry yaratıcı notalar ile Miguel Sandinha ise görselleriyle Céline Verleure’un hayal gücünü desteklemiş.

Bergamot, limon ve yeşillikle açılıyor Panorama. İtalyan tarzı bir parfüm beklentisi doğuyor değil mi tanımdan? Kısmen doğru diyeyim… Panorama üst notalarda Japonya’da büyümüş bir İtalyan. Ne olduğu ilk anda anlaşılamayan, yeşilliklere eşlik eden acımsı tadın Wasabi olduğunun anlaşılmasıyla Clement Gavarry’nin tasarımının ne kadar geniş perspektifli bir parfüm olduğu belli oluyor.


Doğal parfüm üreticisi Dawn Spencer Hurwitz’in Wasabi Shiso’nu saymazsak Wasabi kullanımı parfüm endüstrisinde bir ilk. Kitlelere oynayan IFFgibi büyük bir oluşumun parçası olan Clement Gavarry’nin böylesine iddialı bir notayı kullanması takdire şayan. Başta yadırgansa da parfümü deneyen kimsenin “wasabi de yakışmamış” diye düşünebileceğini sanmıyorum… Ülkemiz için farklı kültürlerin buluşma noktası deriz ya, bu açıdan Panorama da bize yakın bir tasarım. Asya ve Doğu Avrupa arasında bir köprü…

Tatlı sert ilk şokun atlatılmasının ardından çimen ve incir yaprağı Panorama’nın çatısını oluşturuyor. Galbanum ve laden reçinesi ve gibi balzamik notalar da incire derinlik ve tatlılık katıyor. Miller Harris - Figue Amere ve Aftelier - Fig Aftelier tarzı, incirin balzamik notalarla desteklendiği benzersiz bir yapıya bürünüyor Panorama. İtalyan ekolünden eser kalmadan minimalist kişiliğine bürünüyor yeşil sıvı.


Zengin bir tasarıma imza atmış Clement Gavarry ve Céline Verleure. Menekşe yaprağı ve reçine notaları da sonlara doğru harmanın kalitesine saygı duruşunda bulunarak kapanışa eşlik ediyor. Hem kadına hem de erkeğe yakışan çok yönlü bir başka tasarım eklenmiş Olfactive Stutio’nun ürün gamına.

Zamanla Olfactive Studio’nun parfüme bakışını anladığımı düşünüyorum. Performans odaklı çalışmayan biri Céline Verleure. Panorama da ağaç kovuğundan çıkmadığı için kalıcılık ve fark edilirlik değerleri konusunda pek fazla beklentiye girmemek gerekiyor. Birkaç saatte yapılacak tazeleme ile tüm gün farklı kültürlerin ortak bakışını deneyimlemeyi vaat ediyor Panorama. Kullandığım parfüm buram buram koksun, girdiğim ortamda fark edileyim diye düşünenleri hedef kitle olarak tanımlayan bir marka değil Olfactive Studio.

 Miguel Sandinha'nın objektifinden çıkan Panorama'nın görseli

Sokakları saran yanık pamuk şeker tarzı parfümler azalsa da yazın geldiğini anlasak derken Panorama’nın yaz parfümlerine farklı bakışı bu yılın bahar-yaz favorileri listesindeki önemli bir boşluğu doldurdu. Modern parfüm dünyasını panoramik açıdan ele alan bir sanat eseri olan Panorama, Olfactive Studio’nun vizyonunun ne kadar geniş olduğunun en somut göstergesi.
© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall