22 Kasım 2016 Salı

Paul Emilien - Pure Addiction

Bu siteyi arama motoru aracılığıyla tesadüfen keşfedip tek parfüm için ziyaret etmediyseniz ve aralıklarla da olsa takip ediyorsanız korkarım ki bazı maddesel “şey” lere bağımlılığınız olabilir. Hele bir de burada okuduğunuz yorumlardan sonra bahsedilen o parfümleri denemek için bir şeyler içinizi tırmalıyorsa ve ulaşılamadığında rahatsızlık yaratıyorsa teşhisi koyabiliriz. Evet, bizler birer parfüm bağımlısıyız!

Paul Emilien, 2014 yılında sektöre adım atan bağımsız bir Fransız parfüm evi. SFA Romani bünyesindeki parfümör Patrick Bodifée ile çalışan ve markanın kreatif direktörlüğünü üstlenen Paul, dağıtım ağını genişleterek emin adımlarla parfüm dünyasında ilerleyen tutkulu biri. Paul’un çocuğu gibi itina gösterdiği serisinden öne çıkan yıldızın adı ise “saf bağımlılık” anlamına gelen Pure Addiction.

Fesleğen ve ekşi turunçgille açılıyor Pure Addiction. Kulağa doğrudan yazlık bir parfümün notaları gibi gelse de geleneksel Fransız ekolü dokunuşlarıyla beklendiği kadar hafif bir parfümle karşı karşıya olunmadığı anlaşılıyor ilk dakikalardan.

Açılışın hemen ardından karanfil kendini hissettiriyor. Pure Addiction, standart bir ferah parfüm olmaktan tam da bu noktada sıyrılıyor. İşte böyle ufacık bir tepe noktası sürüden ayrılmaya yetebiliyor. Aynı enstrümanlar ve aynı notalarla müzik yapmaya debelenen amatör müzisyenleri feyz alan parfüm evleri için de bu tarz minik bir atraksiyon yeterli olacak ama ya o vizyon olmuyor ya da maddi kaygılar köreltiyor yaratıcılığı…

Notalar İtalyan, stil Fransız olunca bazı noktalarda şaşırtıcı olabiliyor Paul Emilien’in tasarımı. Eau de Cologne olacakken parfümün bazında bolca kullanılan, geleneksel baz notalar amber, paçuli ve misk, Darwin’e saygı duruşu niteliğinde bir çaprazlamayla annesi Fransız, babası İtalyan olup İstanbul’da yaşayan bir iç mimarın dünyasını anlatıyor sanki… Acaba fazla mı kokladım ne?

Çaprazlama mimari demişken... Münih'teki BMW Welt

Ortalarda fesleğene yardımcı başrol oyuncusu olarak adaçayı eşlik ediyor. Minimalist piramitlere alışkın olunan tarzda, notalar cesurca serpiştirilmiş. Ara sıra kafası karışık bir tavırda sergilese de kendinden emin bir duruşu var Pure Addiction’ın. 

Odunsu yapısı parfümü jenerik bir EdC kıvamlı turunçgil parfümü olmaktan uzaklaştırıyor. Her iki cinsiyet tarafından da rahatlıkla kullanılabilecek bir parfüm tasarlamış Patrick Bodifée ve Paul Emilien. Pure Addiction'ın kalıcılığı oldukça güçlü, fark edilirliği de ortalamanın üzerinde seyrediyor. Tam kıvamında diyeyim!

Sonlara doğru misk baskın hale gelirken parfümün çatısında amber ve paçulinin verdiği kokoş Fransız ekolü her daim kendini hissettiriyor. Karanfil de Pure Addiction tenden ayrılana kadar yardımcı oyunculuk görevini başarıyla yerine getiriyor.

fotoğraf: instagram.com/gurmekokular

Pure Addiction notaları itibariyle cezbedici, harman stili itibariyle kafası karışık bir parfüm. Ziyadesiyle de çekici… E Paul de bunu iyi anlamış ki tasarımın adını saf bağımlılık koymuş.

"...10 yıldır kullanıyorum, bi bağımlılık yaptığını görmedim." - Anonim


7 yorum

  1. Berkan bey! Maison Francis Kurkdjian Grand Soir adlı parfümü deneme imkanınz oldumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalbiniz temizmiş. Bugün ya da yarın Grand Soir yorumu sitede olacak!

      Sil
  2. Sisley eau de soir ya da soir de orient yorumunuzu okumak isterdim.eklemeliyim ki sanırım bende bir bağımlıyım��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ovv baya eskilere gitmişsiniz. Maalesef koleksiyonumda Eau du Soir yok.

      Sil
    2. Eskiler hep çok değerli olmuştur benim için nedense.geçen yılların onları eskittiklerine değil değerlerine değer kattığına inanıyorum.yeniliklere açık olmakta lazım mutlaka.yeni kokular, yeni filmler,yeni kitaplar ve yeni şarkılar yapılıyor çok güzeller bir kısmı elbette.ama eski bir kokuyu duyumsamak , Edith Piaf tan "non je ne regrette rien" dinlemek gibi birşey .:)yoksa canınız Sağolsun.belki birgün olur.bir süredir yorumlarınızı takip ediyorum söylemeliyimki bu kadar doğru ve nitelikli yorumlara hiç rastlamadım.teşekkür ediyorum....

      Sil
    3. Özellikle ana akım parfümlerde dediğiniz çok doğru. Günümüz designerlarıyla kıyaslayınca her biri hazine değerinde... Güzel düşünceleriniz ve zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederim. En büyük motivasyon oluyor böyle geri bildirimler.

      Sil
    4. Söylemek istediğim tam olarak buydu.siz daha ii ifade etmişsiniz.asıl ben teşekkür ederim....

      Sil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall