23 Mayıs 2021 Pazar

Nishane - Nanshe


Ülke gündemini yurtdışındaki bir kamera ve bir tripodlu Türkler meşgul ededursun, biz ülkede ikamet edip yurtdışını sallayan Türkler’in yaptığı işlerden bahsedelim. Hem ikinci opsiyon daha güvenli değil mi?

Yaklaşık 8 yıl önce yolculuğuna başlayan ilk Türk niş parfümü markası Nishane; yeni bölümü heyecanla beklenen YouTube videosu kıvamında, parfüm severleri zinde tutan aktif bir parfüm evi. Covid-19 salgını ile birlikte Esxence fuarı tarihlerine denk gelen lansman geleneğini bozan markanın yeni parfümleri Nanshe ve Ege isimlerini taşıyor. Yaz ayları göz kırpmışken yazı için elime Ege şişesini almıştım ki naif Nanshe’nin kırılabileceği geldi aklıma. İtiraf edeyim, seçimimde Cécile Zarokian isminin payı da büyük.

Amouage Epic Woman ile tanıdığım, Jovoy Private Label sonrası yakın takibe aldığım Cécile Zarokian, en sevilen vanilya parfümleri arasında yerini çoktan almış olan Ani sonrası Nanshe’yi de tasarlayan isim. Hem marka hem de parfümör favorilerim arasında olunca haliyle beklentim de artıyor.

Kakule ve potpuri edasında çiçeklerle açılıp 90’lı yıllara götürüyor beni Nanshe. Gül kurusu, pembe ve topraksı tonlarda, gondol tepsi içine serpiştirilmiş kurutulmuş çiçekler canlanıyor gözümde. Kakule birkaç dakika içinde geri çekilirken o güzel görünümlü çiçeklere bolca pudra serpiliyor.

 

Benim gözümde Nanshe, kırılgan birini tasvir ediyor. İlgi çekmek gibi bir amacı yok. Yalnızca yakına gelenlere ışık saçan bir cevher. Trend olan notalardan neredeyse hiçbirini barındırmadan sofistike olan, ne aradığını bilen birilerini arıyor Nanshe. Cécile Zarokian’ın fotoğraflarına baktıkça Nanshe’yi parfümörü ile daha çok bağdaştırıyorum. Yoksa Cécile bu parfümü kendi için yaptı da Murat ve Mert tatlı dilleriyle ikna mı etti onu?

 

Ortalarda gül ve iris pudralı çiçeklere eşlik ederken parfümün sakin karakteri huzur veriyor. Odunsu bazı oluşturan sandal ağacı ve ara sıra kendini hissettiren ylang ylang, Nanshe’nin sakin karakterini desteklerken parfüm, serüveni boyunca daha fazla değişime uğramadan görevini tamamlıyor.

Nanshe, kararında pudra hissiyatı ile “pudralı parfümler no go” tayfanın dahi hoşuna gidebilecek dengeli bir parfüm. Çok sıcak yaz günleri hariç mevsim seçmeyen Cécile Zarokian tasarımı, feminen tarafa yakın seyrediyor. Fark edilirlik, genel Nishane çizgisi gibi atom bombası kıvamında değil ancak Extrait konsantrasyonundaki parfümün kalıcılığı oldukça yüksek.

 fotoğraf: instagram.com/gurmekokular

Günümüzde parfüm meraklılarının satın alma motivasyonları birbirlerinden oldukça farklı. Nishane, mevcut ürün gamıyla bu farklı parfüm satın alma motivasyonlarının neredeyse tamamına karşılık verebilecek bir dünya markası konumunda yerini her geçen dün sağlamlaştırıyor. “Kendi hazzı için parfüm satın alan” kitlenin baş tacı yapacağı Nanshe, pudralı çiçeksi sınıfının referans gösterilebilecek kadar nitelikli bir temsilcisi.

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall