10 Temmuz 2014 Perşembe

Bois 1920 - Agrumi Amari di Sicilia

Fikir liderleri, belirli bir konu hakkında bilgiye ve uzmanlığa sahip olduğu kabul edilen ve fikirleri, tutumları, tercihleri ve eylemleri başkalarını etkileyen kişilerdir. İnternet üzerindeki sosyal platformların çoğalmasıyla fikir lideri, gün geçtikçe önem kazanan bir kavram haline geldi. Parfüm konusunda da fikir liderleri var... Ancak bu durum, düşünceleriyle dünya pazarına yön veren isimlerin bahsettiği parfümler dışında kalan, oldukça geniş ürün gamına sahip bir markanın diğer parfümlerinin es geçilmesine neden olabiliyor. Elbette çoğunluğun benzer görüşte olduğu durumlarda normal dağılım hadisesi inkâr edilemez. Ancak bana kalırsa bu hobinin en güzel yanı, nispeten keşfedilmemişi keşfedip, kişiye özel olanı bulmak…

Bois, Guido Galardi tarafından kurulan 1920 - 1925 yılları arasında faaliyet göstermiş bir İtalyan parfüm evi. 2005 yılında Guido’nun torunu Enzo Galardi, Bois 1920 adıyla markayı yeniden canlandırıyor ve bir kısmı büyükbabasının parfümlerinin yeniden yorumlandığı klasik İtalyan tarzı parfümlerle, modern parfüm trendleri arasında gidip gelen başarılı bir seri tasarlıyor. Bois 1920, in-house parfumeur tabir edilen kendi parfümörüyle çalışan parfüm evleri gibi karakteristik bir tarza sahip olmasa da her zevke hitap eden geniş ve kaliteli bir ürün gamına sahip. En sevdiğim İtalyan parfüm evlerinden biri olduğunu söyleyebileceğim Bois 1920, güçlü pazarlama aktiviteleriyle büyük niş markalara kafa tutabilecek kalitede parfüm yapan bir marka.


Agrumi Amari di Sicilia, ortamlarda konuşululmayan ancak Bois 1920’nin en başarılı bulduğum parfümlerinden biri. Sıcak havalarda güvenle kullanmak için de son derece uygun bir kompozisyon. Creed ya da Bond No. 9 gibi pazarlama departmanı güçlü bir marka adı altında piyasaya sürülmüş olsaydı, hit olması kaçınılmaz bir yaz parfümüne imza atmış Enzo Galardi.

Agrumi Amari di Sicilia’nın açılışı Akdeniz’de bir narenciye bahçesi tasviri… Bolca turunçgil ve yeşilliklerin hâkimiyetinde tazeleyici ve ferah bir başlangıç yapıyor parfüm. En ufak yapaylık barındırmayan, yaprağı üzerinde meyveler, öncü kuvvet niteliğinde sarıyor insanın etrafını…

Sitenin takipçileri bilecektir, turunçgil parfümleri yaz için bile tercihlerim arasına girmekte zorlanır… Sağda solda sentetik hallerini duymaya çok alıştığımdan olsa gerek, kendimi pek rahat hissetmem turunçgil temalı parfümleri kullanırken. Agrumi Amari di Sicilia o kadar doğal ve dengeli harmanlanmış bir kompozisyon ki her kullanışımda beni mutlu ediyor, iyi hissettiriyor.

Mandalina, misket limonu ve turunç yaprağı başlarda en yoğun hissedilen notalar... Öylesine doğal geliyorlar ki, tatil hayali kurmamak mümkün değil. Enzo Galardi belli ki hayatının geçtiği Akdeniz bahçelerini alıp şişeye koymuş!


Agrumi Amari di Sicilia’nın ortalarına doğru eski kafa maskulenlerde sıklıkla kullanılan frenk üzümü ve belli belirsiz lavanta hissediliyor. Lavanta kısa sürede etkisini kaybederken frenk üzümü parfüm tenden ayrılana kadar turunçgillere eşlik ediyor. Üzüm ve lavantaya rağmen Agrumi Amari di Sicilia ne modern hissiyatından ne de uniseks tarzından ödün vermiyor.

Agrumi Amari di Sicilia tam kararında tatlılık barındıran bir turunçgil parfümü. Başlarda yeşillikler turunçgillerin ekşiliğini dengelerken ortalardan sonra frenk üzümünün tatlılığı, dengeyi korumaya devam ediyor. Köşeli olmayan, güvenli bir şekilde tasvir edilmiş Akdeniz bahçeleri!

Bahçe gezintisinin sonlarına gelirken yasemin ve misk eşlik ediyor turunçgillere. Demek ki Enzo Galardi’nin anlatmak istediği turunçgil bahçesinin bir bölümünde de çiçekler var... Ne yazık ki bu faz hem oldukça kısa sürüyor, hem de Agrumi Amari di Sicilia çoktan zar zor algılanan bir ten parfümü haline dönüşmüş oluyor.

Agrumi Amari di Sicilia denk geldiğim en doğal turunçgil parfümlerinden biri. Dolayısıyla bu doğallığın bedeli olarak düşük sayılabilecek fark edilirlik ve kalıcılık değerlerine sahip bir parfüm. 2-3 saat içinde tamamen tenden ayrılıyor… Neyse ki parfümün doğallığı ve ferahlığından dolayı kalıcılık ve fark edilirlik değerlerini sorun etmiyorum. Zira başlangıçtaki turunçgil bombardımanını ve ferahlık hissiyatını, tazeleyerek gün içinde birkaç kez yaşamak oldukça keyif verici.


Bois 1920'nin narenciye bahçesi tasviri, hem kadın hem de erkek kullanıma uygun bir yaz parfümü. İzne çıkmaya daha çok varsa ya da tatile gidilemeyecekse Akdeniz’de hissettirecek kadar başarılı bir kompozisyon. Düşük kalıcılık değerini de hesaba katarak yaz sonuna doğru şişenin sonunu görmek işten bile değil…

Agrumi Amari di Sicilia, Lorenzo Villoresi - Aura Maris gibi kısa sürede en sevdiğim Akdeniz parfümlerinden biri olmayı başardı. Güçlü pazarlama departmanına sahip tarzının diğer örnekleri gibi popüler bir tasarım olmaması da sadece sevenlerine özel kalabilecek bir parfüme sahip olmak isteyenler için harika bir seçim!

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall