19 Mayıs 2022 Perşembe

Essential Parfums - Fig Infusion

Bir altı ay daha uyusak sonra yine uyansak muhtemelen ekonomiye dair düzelen bir şey olmayacak ama birkaç hafta sabredersek havalar ısınacak gibi. Aslında çok da ısınmasa mı? Hadi doğal gaz harcatmayacak - orman yangını çıkarmayacak seviyede anlaşalım. Havalar ısınırken artık şu sentetik şeker bombaları da dolaplara kalksa fena olmayacak. Maskeleri çıkardık, az rahat nefes alalım! Mevsim geçişlerinde pesimistlik seviyem Halk TV tadında seyrediyor. Neyse parfüm koklayalım, mutlu olalım. Şöyle yazlık, ferah bir şeyler…

  

Essential Parfums, sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyeti ve sade sunumlarıyla ön plana çıkan nispeten yeni bir niş parfüm markası. Marka, pazarın geneline kıyasla erişilebilir fiyat etiketleri ve ünlü parfümörlerle çalışmasıyla, son dönemde parfüm meraklıları arasında popüler olmuş durumda. Özellikle son dönemin yıldızı Quentin Bisch imzalı bir Bois Imperial var ki sormayın… Kendime saklıyorum, yazmam! Essential Parfums’ın en son lanse ettiği parfüm ise yaz aylarına çok yakıştırdığım incir teması üzerine kurulu Nathalie Lorson imzalı Fig Infusion.

Bolca portakal çiçeği ve çay desteğinde yemyeşil bir incir parfümü olarak açılıyor Fig Infusion. Çay kısa sürede geri plana çekilirken portakal çiçeği uzunca bir zaman incire eşlik ediyor. Gerçekçi incir tasviri, ferah başlangıcı ile istemsizce mutlu ediyor.

Yeşil hissiyatıyla tazeleyici bir havada ilerleyen Fig Infusion sade yapısı ve dinginliği ile huzur veren kompozisyon… Tasarımda keskin faz geçişlerinden kaçınan Nathalie, meditasyon kıvamında bir parfüme imza atmış!

Ortalara doğru yeşil hissiyat nispeten geriye çekilirken sandal ağacının etkisi ile Fig Infusion, hafif kremsi bir incir parfümüne dönüşüyor. Ancak Essential Parfums’ın incir yorumu, ne Diptyque Philosykos kadar transparan ne de L'Artisan Parfumeur Premier Figuer kadar yoğun kremsi bir yapıda ilerliyor. İncir yapraklarının aromatik hissi ve dipteki sandal ağacından gelen laktonik hava ile tam olarak bu iki referans parfümün ortasında yer alıyor denebilir.

Eau de Parfum konsantrasyonundaki Fig Infusion’un kalıcılık değeri ortalama üzerinde seyrederken fark edilirlik seviyesini yüksek tutmak için gün içinde birkaç kez tazelemeye gerek duyuluyor. Her tazeleme mutluluk verse de keşke parfüm biraz daha güçlü olsaymış demekten alamıyorum kendimi.


Diğer niş markalara kıyasla erişilebilir fiyat etiketleriyle gözlerdeki ışıltıyı canlı tutan markanın yaz aylarına uygun parfümü Fig Infusion, kimseyi rahatsız etmeyen güvenli bir yapıya sahip. Nathalie’nin inciri, her ortama uyum sağlaması ile turunçgil temalı klasik yazlık parfümlere güçlü bir alternatif olurken feminen tarafa göz kırpan fakat iki cinsiyetin de rahatlıkla kullanabileceği yapıda tazeleyici bir yaz parfümü.

2 yorum

  1. Teşekkürler 🙏 Berkan bey dolabımda şuan geçen hafta Muhip beyden aldım parfüm gerçekten tam yaz parfümü olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Üzgünüm ben hiç sevemedim amonyağımsı bir başlangıcı var ve o kısmı da bana başka çağrışımlar yapıyor maalesef. Zaten sonrasında da bambaşka bir şeye dönüşüyor ve silikleşiyor...

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall