8 Haziran 2016 Çarşamba

Freywille - Sphinx Mystique



70’li yıllarda parfüm pazarına, moda markaları yön veriyordu. Kalite ve özgünlük bakımından 90’lı yılların ortasına kadar hâkimiyetlerini sürdüren moda evleri, günümüzde ana faaliyet alanları dışında kalan pazarları fason üretim anlayışıyla, salt kazanç kapısı olarak görmekteler. Hal böyleyken özellikle parfüm üretiminde istisnalar dışında kalan ana akım markalardan, özgün tasarımlar ve kaliteli ürünler beklemek oldukça zor.


Saat, parfüm ve gözlük gibi ürünlerde iyi bilinen markaların birçoğu yollarını çoktan kaybetmişken aksesuar tasarımcıları, faaliyet gösterdikleri birçok sektörde halen çizgilerini korumaktalar. Cartier, Chopard ve Van Cleef & Arpels gibi markaların izinden gelen Viyanalı mineli mücevher tasarımcısı Freywille de 2016 yılı itibariyle niş parfüm pazarına girmiş durumda. Freywille, Les Parfums ismini verdiği seriyi “akışkan mücevherler” olarak tanımlıyor. Dört referansı olan Les Parfums, niş parfüm anlayışına sadık kalınarak yalnızca markanın kendi butiklerinde satılmakta. Fransa’da 3 yıllık çalışmanın ürünleri olarak görücüye çıkan parfümler geleneksel yöntemlerle, deyim yerindeyse “kitabına göre” üretilmiş, modern tasarımlar. Risksiz harmanlar üzerine yoğunlaşan serinin tamamı kadın parfümü olarak pazarlansa da neredeyse tüm parfümler uniseks kullanıma oldukça uygun. Sphinx Mystique ise akışkan mücevherlerin en cüretkârı!

Frambuaz ve iris ile derin bir açılış yapıyor Sphinx Mystique. Markanın mücevherlerinde olduğu gibi canlı ve heyecan verici renkleri çağrıştırıyor parfümün açılışı. Dikkatleri üzerine toplayan bir kolye misali, iddialı bir parfüm Freywille’in gizemli sfenksi. 

Gül ve safranın hikâyeye dâhil olmasıyla Ortadoğu masalı kıvamında gizemli bir hikâye başlıyor. Çıplak ayaklarıyla dolaşan beyazlı bir kadının fularına damlattığı gül ağırlıklı sıvının baharat tezgâhlarından gelen kokuya karıştığı canlanıyor gözümde. Safran ve vanilyanın kokusu geliyor gelişigüzel dizilmiş tezgâhlardan en çok…


Sphinx Mystique, açılıştan itibaren derinliği olan bir parfüm. Kararında kullanılan tonka fasülyesi, vanilyanın tatlılığını desteklerden harmana derinlik katıyor. Sonlara doğru hissedilen laden reçinesi ve paçuli de sektöre saygı duruşu niteliğinde tasarlanan parfüm piramidinin temelini oluşturuyor. Vanilya ve gülün ağırlıklı olduğu son faz, aynı zamanda parfümün en feminen bölümü.

Dior Homme’un öncülüğünü yaptığı yolda tatlı notalarla desteklenen çekici bir iris parfümü Sphinx Mystique. Türe yenilik getirmese de geleneksel ürün geliştirme yöntemleriyle modern parfüm anlayışını aynı porata eriten şık bir kompozisyona imza atmış Freywille.


Freywille’in cüretkar mücevheri koku karakterine yakışır bir performans sergileyerek yüksek fark edilirlik ve kalıcılık değerleri ile kullanıcısının üzerinde görünmez bir aksesuar haline geliyor. Nispeten soğuk havalara uygun parfüm, fark edilmek istenen her ortamda kullanılmaya uygun. Parfümün feminen yanı ağır bassa da tatlı floral parfümlerle sorunu olmayan beyler de rahatlıkla Sphinx Mystique’i kullanabilir.

Freywille, aksesuar üreticisi olup da parfüm üreten markalara olan saygımı perçinleyen bir koleksiyona imza atmış durumda. Emin adımlarla kokuların sınırsız kombinasyonlarına yelken açan Simone Grünberger-Wille ve ekibi, sektörün felsefesine uygun bir girişle parfüm meraklılarının radarına girecek gibi görünüyor. Sphinx Mystique ise markanın tutkusunu hissetmeye yardımcı olacak en güçlü rehber.

2 yorum

  1. Merhabalar.Sospıro Erba Pura adlı parfümü deneme imkanınız oldumu?Meyve ağırlıklı bir parfüm arıyorum ve yaptığım araştırmalar neticesinde, internette baya övgü toplamış,bilmem katılırmısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Sospiro pek de hakim olduğum bir marka değil.

      Sil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall