8 Nisan 2014 Salı

Jo Malone - Pomegranate Noir

Parfüm evlerinin “noir”, “bois” ve “imperial” kelimelerine olan takıntılarını anlayamıyorum. Sıcak notalar mı kullanıldı, bas noir’i. Odunsu varsa bois olsun… Pahalı olacaksa imperial!

Jo Malone İngiliz kökenli bir parfüm tasarımcısı. 1994 yılında Londra’da parfüm, cilt bakım ürünü ve ev kokularının satıldığı ilk butiğini açıyor. Jo Malone’un ürün gamı büyük çoğunlukta Eau de Cologne konsantrasyonunda, ağırlıklı olarak iki nota üzerine yoğunlaşmış parfümlerden oluşuyor. Parfüm isimleri de içeriklerinde en çok algılanan iki notadan gelmekte. Minimalist yapıdaki parfümlerinin birbiriyle kombinlenerek kullanılmasını önererek diğer niş markalardan farklı bir pazarlama stratejisi uyguluyorlar. Marka 1999 yılında marka Estee Lauder bünyesine katılıyor ve dünya çapında yaygın bir dağıtım ağıyla genişlemeye devam ediyor.


Jo Malone parfümlerini koku güzelliği ve doğallık açısından oldukça başarılı bulsam da büyük çoğunluğunun 15-45 dakika arası değişen kalıcılık değerleri, satın alma kararının sorgulanmasına neden oluyor. Ancak gün boyunca birkaç sefer parfüm tazelemek sorun olmuyorsa, Jo Malone pazardaki en doğal ve güvenli parfümleri üreten markalardan biri olarak güvenle tercih edilebilir. Pomegranate Noir, markanın amiral gemisi niteliğinde, özgün tarzı ve yüksek kalıcılık değeriyle serinin diğer parfümlerinden ayrılan bir kompozisyon.

Ağırlıklı olarak narın hissedildiği kırmızı meyvelerle açılıyor Pomegranate Noir. Mutlu ediyor insanı çünkü çok doğal! Birkaç saniye içinde karanfil hissedilmeye başlıyor. Pomegranate Noir nasıl başladıysa öyle devam eden bir parfüm. Nar ve karanfil…

Pomegranate Noir’in harmanında hissedilen tatlı biber kullanımı oldukça yerinde. Kırmızı meyvelere başarıyla eşlik etmiş. Parfümün açıklanan resmi notalarında müge, jasemin ve gül gibi çiçekler olsa da parfümü ne zaman kullandıysam bunları hissetmedim. Bana göre Pomegranate Noir, minimalist bir gourmand.


Hem bu kadar doğal hissedilen hem de birbiriyle uyumlu notaları harmanlamak ustalık istiyor. Vanilyalı (markanın vanilya kullanımını bana çok uzak) Jo Malone parfümleri hariç tüm seride aynı başarı yakalandığından, markanın daha kompleks parfümler içeren bir serisi çıksa nasıl olurdu diye düşünüyorum da, Creed ayarında olması işten bile değil…

Denediğim tüm Jo Malone’ların transparan bir hissiyatı var. Pomegranate Noir da sıcak notalar barındırmasına rağmen şeffaf yapıda olan nadir parfümlerden. Hal böyle olunca parfüm ortam ve mevsim seçmeden rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle sıcak havalarda, karanfilin hissedildiği bir parfümü kullanabilmek keyif veren bir durum. Gün içinde tazelemek insanı mutlu ediyor.

Pomegranate Noir belki de en kalıcı ve en fark edilir Jo Malone parfümü. Diğer markalarla kıyaslandığında her iki değer de ortalama seyretse de birçok EdT hatta EdP konsantrasyonlu parfümden farklı olmadığı söylenebilir.

Nar ve karanfilin en doğal haliyle hissedildiği Pomegranate Noir, Jo Malone’un mutlaka denenmesi gereken parfümlerinin başında geliyor. Özgün tarzı, uniseks kullanma uygunluğu, zaman ve mekan seçmeyen yapısıyla imza parfümü olmaya aday parfümlerden biri.


Not 1: Jo Malone ile ilgili belirtmek istediğim önemli bir husus, butiklerindeki satış danışmanlarının aldığı hizmet içi eğitimlerin son derece yerinde olduğu. Gideceğiniz zincir bir parfümeride çalışan satış danışmanlarının sattıkları ürünlerin %60’ı hakkında en ufak fikri yokken Jo Malone çalışanları ürünlerini oldukça iyi tanıyor. Daha önce parfüm konusunda böylesine bilgili satış danışmanlarıyla sadece yurtdışında karşılaştığımdan, markanın insan kaynakları politikasının Türkiye’de de taviz vermeden uygulanması beni mutlu etti.

Not 2: Ünlü isimlerin tercihleri hep merak edilmiştir. Şahsen parfüm konusunda bu hadiseye zerre kadar önem vermesem de Pomegranate Noir’i satın alırken satış danışmanının “Kıvanç Tatlıtuğ da Pomegranate Noir’dan vazgeçmiyor.” ifadesine de yazıda yer vermemin uygun olacağını düşündüm.

3 yorum

  1. Nereden satın aldığınızı paylaşabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Ankara Next Level Jo Malone Mağazası'ndan satın aldım.

    YanıtlaSil
  3. kokuda 3. dakikadan sonra bir gübre hakimiyeti var

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall