20 Kasım 2014 Perşembe

Olfactive Studio - Ombre Indigo

Fotoğrafçılığa meraklı birinin aynı zamanda müzik veya dansla ilgilenesini ya da kokulara düşkün birinin, farklı dünya lezzetleri peşinde koşmasını tesadüf olarak nitelendiremiyorum. Sanatsal değeri olan ya da sonucunda haz veren her uğraş, hayattan keyif almak adına çıkılan yolda birbirini tamamlıyor.

Ombre Indigo, Celine Verleure isimli parfüm ve fotoğraf tutkununun hayat verdiği Fransız bir niş parfüm evi. 2011 yılında kurulmasına rağmen pazarlama faaliyetlerine önem veren genç markanın dağıtım ağı kısa sürede oldukça genişlemiş durumda. Tasarladıkları her parfümle bir fotoğrafı ilişkilendiren Olfactive Studio, koku kalitesi olarak takdir ettiğim ancak fark edilirlik değerlerini oldukça düşük bulduğum bir parfüm evi.


Olfactive Studio'nun en son görücüye çıkardığı parfüm, gölgenin parfümü olarak tanımladıkları Ombre Indigo. Ombre Indigo'nun tasarımcısı Mylene Alran, parfüm endüstrisinin devlerinden biri olan Robertet’e öğrenci olarak başlayan ve kısa sürede kendini kanıtlayan genç bir parfümör. Ünlü parfümör Michel Almairac’la da çalışma fırsatı yakalayan Mylene, önümüzdeki yıllarda adını sıkça duyacağıma inandığım, gelecek vadeden bir tasarımcı.

Ombre Indigo, bolca safran ve erikle açılıyor. Etkileyici ve derin bir başlangıç… İlk kez bir niş markayla çalışmanın rahatlığıyla serbestçe takılmış Mylene Alran. Hem kadın hem de erkek kullanımına uygun bir tasarımla niş parfüm dünyasına giriş yapmış genç parfümör.


Sıvı rengi ve kapak fotoğrafıyla uyumlu bir parfüm Ombre Indigo. Gizemi ve karanlığı çağrıştırıyor. Chambre Noire ile karanlık parfümlere göz kırpan Olfactive Studio, Ombre Indigo ile tarzın devamını getireceklerinin sinyallerini veriyor.

Parfüm gelişimini sürdürürken safranın geri plana çekilmesiyle tütsü ve deri, eriğe eşlik ediyor. Ombre Indigo’da kullanılan tütsü oldukça modern ve hoş. Deri ise rafine ancak karaktersiz… Parfümde deri kullanımını oldukça sevmeme rağmen, derinin köşeli karakterinin bastırıldığı kullanımlardan keyif alamıyorum. Süet tarzı deri kullanımının dışında, derinin sert karakterin korunmasından yanayım.

Riskli notalarla başlayıp evrimini sürdüren Ombre Indigo, hassas olduğum deri kullanımının hissedilmesine kadar başarıyla devam ederken orta notalardan sonra benim için pek bir şey ifade etmiyor. Hatta fazlaca sıra dışı olmaya çalışıp ayarı kaçmış bir tasarım yakıştırması yapabilirim.

Sonlara doğru hissedilen amber ve vetiver derinin yarattığı hayal kırıklığını bir nebze toparlasa da parfüm neredeyse algılanamaz hale geldiği için sonlardaki zenginlik, boşa harcanan bir eforun ötesine geçemiyor.

Gustavo Pellizzon tarafından çekilen Ombre Indigo tanıtım fotoğrafı

Olfactive Studio parfümlerinin genelinin sahip olduğu fark edilirlik problemini kalıtımsal olarak devam ettiren Ombre Indigo, neredeyse bir saat içinde tamamıyla ten parfümü haline geliyor. Sıra dışı parfümlerin fazla bağırmalarından hoşlanmasam da Ombre Indigo, benim bile limitlerimin altında... Parfümün kalıcılık değeri ise fark edilirliğine oranla oldukça yüksek.

Markaların birbirlerini tekrarlamaya başladığı son zamanlarda Ombre Indigo, artistik yönüyle takdir ettiğim bir tasarım. Sıra dışı olmak adına fazlaca zorlanmış etkisi yaratsa da niş parfüm dünyasına cüretkar bir tasarımla adım atmış Mylene Alran. Chambre Noire ile merak uyandıran ve Ombre Indigo ile umutlandıran Olfactive Studio’nun, fark edilirlik hadisesini de çözeceğine inanarak bir sonraki tasarımını merakla bekliyorum.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall