30 Haziran 2014 Pazartesi

Laboratory Perfumes - Gorse

Sıcakların bunalttığı günlerde bile etrafta lolipopu andıran yoğun kokular algılıyorum. Amaç çevredekileri etkilemekse, etkileniyorum… Hem de baya kötü etkileniyorum! 30 derece sıcaklıkta kazak giymek ne kadar anormal ise soğuk havalara uygun yoğun parfümleri sıcak günlerde kullanmak da bir o kadar anormal olarak nitelendirilebilir. Esintili akşam saatleri hariç, çevredekileri de düşünerek hava sıcaklığına uygun parfüm seçimi ve dozajının ayarlanması yerinde olacaktır. Aksi takdirde olumlu bir etki yaratmak için yapılan eylem, etraftakilerin tepkilerini toplamaktan öteye geçemiyor...

Laboratory Perfumes, 2012 yılında Londra’da kurulan İngiliz bir niş parfüm evi. Yeni kurulduklarından ve dağıtım ağları neredeyse İngiltere ile kısıtlı olduğundan, niş parfüm dünyasında bilinen bir marka değil. Sunumlarından parfümlerine kadar sadeliği ve uniseks kullanıma uygunluğu yansıtan markanın henüz üç parfümü ve bu parfümlerle eşleşen mumları var. Üç parfüm de belirttikleri gibi her iki cinsiyetin de kullanımına uygun, güvenli ve hoş kompozisyonlar.
Uzun zamandır tanıştığıma en çok sevindiğim markalardan biri Laboratory Perfumes. Parfümlerinden hiçbiri uçlarda, daha önce eşine benzerine rastlanmamış tasarımlar değil ancak hepsinin ayrı bir karakteri ve hissettikleri olduğunu düşünüyorum. Sıcakların iyice bastırdığı bugünlerde, tropikal kokteyl gibi kokan, her kullandığımda mutlu olduğum Gorse, benim için markanın diğer tasarımlarına kıyasla bir adım önde…

Gorse, bana göre “sık ve çık” bir yaz parfümü. Mutlu eden, güzel kokan ve kimseyi rahatsız etmeyecek bir tasarım… Belli belirsiz hissedilen kakule eşliğinde turunçgiller ile açılıyor Gorse. Turunçgillerden, parfümün başlangıcından sonuna kadar en çok hissedileni, lime adı verilen misket limonu. Gorse’nin harmanında kullanılan turunçgiller ne ekşi ne de acı bir hissiyat barındırmıyorlar. Kokteyl hazırlamak için kullanılan olgunlaşmış meyvelerin kokuları kullanılmış sanki… Doğal ve leziz.

Laboratory Perfumes sadeliğe biraz fazla takmış olacak ki ne parfümleri tasarlayan parfümörler ne de parfümlerin içerikleri hakkında detaylı bir bilgi bulmak mümkün değil. Ancak her ne kadar Gorse’nin açıklanan resmi notalarında hindistan cevizi yer almasa da, harmanda net olarak hindistan cevizi kokusu aldığıma eminim. Lime coconut kokteyli!


Gorse’nin hem kadın hem de erkek kullanımına uygun, bol sıkılsa bile bunaltmayacak bir yapısı var. Tek bir kusuru olduğunu düşünüyorum, o da fark edilirliği… Günlük kullanımda mutlaka tazeleme isteyen; kalıcılığı ortalama, fark edilirliği ise düşük bir parfüm Gorse. Bu kadar doğal, bu kadar güzel olduğu için fazlaca yüklenemesem de üzülmediğimden değil, kıyamadığımdan…

Gorse’nin designer tayfada benzeri olmasa da niş parfümler arasında oldukça yakın, tanınmış bir akrabası var. Denediğim ilk andan beri Gorse’yi Creed - Virgin Island Water’a benzetiyorum. VIW’ın başlarındaki misket limonu daha belirgin ve keskin iken Gorse daha sakin yapıda bir parfüm. Her ne kadar Gorse’nin içeriğinde belirtilmese de iki parfümün de verdiği hindistan cevizi hissiyatı bana göre birebir aynı. Kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin de birbirinden farklı olmadığı düşünüldüğünde Creed’in yaz aylarındaki amiral gemisine sağlam bir rakip geldiğini söylemek yanlış olmaz.

Yaz günlerinde kullanmayı sevdiğim tarzda parfümlerden biri Gorse. Kalıcılık ve fark edilirlik değerleri problem değilse tüm yazı güvenle geçirtecek, her iki cinsiyetin de güvenle kullanabileceği bir parfüm. Gün içinde değişmim beklentisi olmaksızın, amaç sadece güzel kokmak ve rahatlamak ise Gorse şahane bir seçim!

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall