25 Ocak 2014 Cumartesi

Hermès - Brin de Réglisse

Hermessence serisinin Vanille Galante yorumumda Jean-Claude Ellena'nın ayık kafayla yapmış olamayacağı bir koku olduğunu söylemiştim. Haklı çıktım sanırım... Brin de Reglisse'in 2007, Vanille Galante'nin 2009 yılında piyasaya çıktığını göz önünde bulundurursak JCE'nin Brin de Reglisse'i fazla kaçırmışken Vanille Galante'yi ürettiğini söyleyebiliriz. Nedenine gelirsek Brin de Reglisse'de parfümlerde alışık olmadığımız notalar fazlasıyla mevcut. Meyan kökü, esrar otu... Bildiğiniz Eau de Tarlabaşı/Çinçin...

Keskin lavanta ile açılıyor Brin de Reglisse. Kokunun genel gidişatı zaman içinde fazlaca değişime uğramasa da zaman zaman lavantalı rakı hissiyatı vermiyor değil. Anlaşılabileceği üzere gayet maskülen. Sabah programlarındaki konukların favorisi olabilecek "sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etme" kokusu. Chanel Antaeus tarzı takım elbise maçosu değil de içince sapıtan devlet memuru kafasında bir maskülen. Bana rakıyı mı çağrıştırdığından yoksa gerçekten içinde olduğundan mı bilmyiorum ancak Brin de Reglisse'te anason kokusu da alıyorum. Lavanta ve anasonu okuyanların içlerinden Azzaro Pour Homme'u geçirdiklerini tahmin edebiliyorum ki gayet yerinde bir tahmin. Azzaro'daki turunçgil kullanımı hariç designer tayfadan örnek verilebilecek, en çok benzeştiği koku kesinlikle Azzaro Pour Homme. 


Orta notalara doğru Brin de Reglisse''in kremsi yumuşak bir hissiyatının da hafiften hissedilmeye başladığını söyleyebilirim. E tabi memurumuzun akşamdan kalma daireye gitmemek için duş alması lazım... Fark edilirlik başlarda oldukça iyiyken kremsi/sabunsu hissiyat devreye girdiğinde durulduğunu, dinginleştiğini söyleyebilirim. Kalıcılığı ise içkiyi fazla kaçırdıktan sonraki gün hissedilen baş ağrısı gibi gün içinde kendini hissettirren cinsten değil. Ortalama altı... Özetle eski kafa maskülenleri seven maço tayfanın hoşlanacağı, modern tarzda kokular sevenlerin ise uzak durması gereken karakteristik bir koku Brin de Reglisse.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall