24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Straight to Heaven

Kilian, sunumlarından kokularının kalitesine kadar niş parfüm dünyasında son yılların en çok ses getiren markalarından biri. Frederic Malle gibi satış noktalarında belli standartlar isteyen, kendi görselleriyle yerini alan tepeden tırnağa özenli bir marka. Markanın başındaki isim konyaklarıyla ün salmış Hennessy'nin varisi Kilian Hennessy iddialı bir hamleyle niş parfüm sektörüne giriyor ve kendi ismini markaya vererek dünyaca ünlü parfümörlere hayalindeki kokuları yaptırıyor.


L'oeuvre Noire koleksiyonun Calice Becker'ın elinden çıkmamış olan serinin en maskülen kokularından biri Straight to Heaven. Kimi cennete götürür, kime burun kıvırtır bilinmez ancak cidden sert bir açılışı var kokunun. Resmi notalarında açıklanan rum ağırlıklı bir açılışla başlıyor. Ünlü konyak hanedanlığının varisi Kilian Hennessy'den şık bir gönderme... Bu pek öyle benim pek aşına olduğum bir rum değil açıkcası. Belki de şu ana kadar ortalamayı aşan kalitede bir rum içmediğim içindir. Malum Kilian kokularında kullanılan içerikler çok doğal ve türünün cidden iyileri. 5-10 dk içinde asıl karakteri olan odunsu bir tarza bürünüyor.

Orta notalara doğru yanık odun kokusu ve rum eşliğinde serin bir hissiyatı var kokunun. Bu noktadan itibaren StH'nin karakteristik bir paçuli, sedir ağacı kokusu olduğunu söyleyebilirim. Kaliteli bir içki içtim ancak asla çevreyi rahatsız edecek kadar alkol kokmam dercesine tene yakın kalıyor Straight to Heaven. Keşke fark edilirliği de yüksek olsaydı da bu her zaman tatma şerefine nail olamadığımız yanmış odun havasını biraz daha hissettirebilseydi. Aynı zamanda orta notalara doğru belki de yanık odun havasının getirisi, biraz dumanlı bir hissiyatı var kokunun. Ayrıca belirtmeliyim ki orta notalara doğru rumun belirginliği ciddi oranda düşüyor. E alkoldür uçucudur diyip üzülsek de ses çıkaramıyoruz... 


Serinin birçok kokusu gibi bu da "niche" kokunun nasıl olması gerektiğini tanımlıyor. Diğer Kilian yorumlarım arasında bunu Cruel Intentions için de bunu yazdığımı anımsadım ki her iki kokunun da yaratıcısı Sidonie Lancesseur. Herkesin sevmeyeceği, ancak parfüm meraklılarının kesinlikle ilgisini çekeceği özgün bir tarzı var. Kendini gösteren bir koku değil. Dolayısıyla marka gömlek alıp de üretim fazlası defolu iç çamaşırı giyerim, nasıl olsa görünmez zihyiyetine aykırı bir koku.

Designer tayfadan StH'ye yakın bir koku bilmiyorum, olduğunu da düşünmüyorum. Niche parfüm evlerinden ise Creed'in Royal Exlusives serisinden Spice and Wood, Straight to Heaven'a en çok benzeyen parfüm. İkisini de kullanmış biri olarak tercihimin Kilian'dan yana olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fark edilirlik ortalama düzeyde seyrettiğinden kıyafetlere de uygulamak yapılabilecek en iyi çözüm. Farklı bir havası olan, ancak günlük kullanıma rahatlıkla uyabilecek hatta imza kokusu yapılabilecek fakat gün içinde mutlaka tazeleme gerektirecek bir parfüm. Serinin "güvenli" kafa yapısından ayrı, zorlayıcı karaktere sahip Straight to Heaven. Şans verir de alışırsanız muhtemelen ikinci refill'i almak isteyeceksinizdir. En azından çevrenizden böyle bir baskı gelebilir ;)

6 yorum

  1. Çevremdekiler ne kadar fark eder bu kokuyu bilemedim. Ben açıkçası kokuyu çok sevdim. Ama performansı çok mu zatıf kararsız kaldım. En azından refill alınır mı sizce??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Performans canavarı değil ama pek de düşük sayılmaz diyeyim. Satın alıp almama kararı size kalmış...

      Sil
  2. Alacağım karar verdim. Teşekkür ederim😃

    YanıtlaSil
  3. bayıldığım üç kokudan biri. üçününde performans sorunları var creed spice and wood , f malle french lover ve bu... keşke biraz daha performanslı olsaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka da bunu düşünmüş olacak ki artık Straight the Heaven Extreme var ;)

      Sil
  4. İlk denediğimde basit bir gournad koku gibi algılamış, fazla etkilenmemiştim. Sonrasında gittikçe saygı duymaya başladım.. Havaların soğumasıyla mı, benim beğenimin değişmesiyle mi yada burumun eğitilmesi mi dersiniz, yorum alabilir miyim? Bu yaz kış olayına da takılmaya başladım, yazın hergün t-shirt değiştiriyordum, kıyafete koku yapışmıyordu, ama kış mevsiminde üstüme sıkmasam da kazak, polar mont vs kalıcı kokular yapışıyor, buna bir çözümünüz var mı? Selamlar..

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall