24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Cruel Intentions

En çok eğlendiğin ilk beş parfüm ismini say deseler Cruel Intentions kafadan girer. Hem de dokundurma olmadan, kokunun hakkını vererek girer.

Zaman içinde kullandıkça anladım ki Cruel Intentions karşı tarafa değil, kullanana oyun oynuyor. Azı karar, çoğu boğar tarzında dozajı iyi ayarlanması gereken, kullanılmayı öğrenmesi zaman alan zor bir koku CI. Devrim yaratan YSL M7'ın niş versiyonu benzetmelerine sıkça rastlansa da her iki kokuyu da kullandığım için sadece başlangıçlarındaki oud kullanımının birbirlerini andırdığını söyleyebilirim.


Vetiver, sentetik oud (kötü anlamda bir sentetiklik değil) ve odunsularla her ne kadar notalarında yer almasa da yıllanmış viskiyi andıran keskin ve yoğun bir açılışı var kokunun. Kimsenin başta öyle çok etkileneceğini sanmıyorum ama kesinlikle kullandıkça kendini sevdiren ve bağımlılık yaratan bir yanı var. Açılışta çok hafif hissedilen gül orta notalara doğru kendini göstermeye başlıyor ve koku dengeli - kompleks bir harmana sahip oluyor. Sadece açılışa göre yorum yapsaydım barındırdığı keskin kabe samanı ile koku tamamen maskülen derdim. Ancak keskin açılışından yaklaşık 10 dk sonra koku tatlımsı yumuşak bir hal alıp feminen tarafa da göz kırpıyor ve kokunun insanı rahatlatan, güven veren karakteristiği oturmaya başlıyor. Kilian kokuları kompleks yapıları ile kullanıcılarını şaşırtmayı çok iyi beceriyor. Deyim yerindeyse serinin birkaç kokusu dışında bukalemun gibiler. Niche tayfadan CdG Wonderwood'un kokusunu sevip de biraz daha agresif ve karmaşık halini arayanlar için güzel bir tercih Cruel Intentions.

Açılıştan hemen sonra başlayan ve drydown'a kadar hissedilen tatlılığın tam olarak nereden geldiğini kestiremesem de tahminimi gülün tatlılığıdır yönünde kullanıyorum. Sürekli değişen, hatta kullanımdan kullanıma değişen ilginç bir yapısı var Cruel Intentions'ın. Anı anını tutmuyor desem yeridir... Bu özelliğinden, eğer önceden Frederic Malle kullanmasaydı Kilian Hennesy çok büyük ihtimalle bu parfümün ismini "Portait of a Lady" koyardı ;)

Kalıcılık çok çok başarılı iken fark edilirliği ortalamanın biraz üzerinde seyrediyor. Tene yakın kalmayı tercih eden bir yapısı var. Hoş bu garip karakterle fark edilirlik canavarı olsaydı nasıl tepkiler gelirdi, o da ayrı bir merak konusu. Fazlasıyla ilginç, hatta biraz kirli ve feminen tarzı ile baştan çıkarıcı havası olan bir koku yaratılmış. Aslına bakılırsa "niche" parfümün nasıl olması gerektiğinin uygulamalı gösterimi. Birçok kişinin garip bulup kullanmayacağı ancak parfüme meraklı kesimin başkalarının yorumunu umursamadan kendini tatmin etme amaçlı koluna sıktığı parfümü gün boyunca merakla koklayacağı tarzda bir ürün bu. Nasıl ki paranormal biri gizemli kalmayı, dengesiz yanlarını sadece en yakınlarına göstermeyi tercih ederse Cruel Intentions'ın da tene yakın kalması bu açıdan isabetli bir hareket. O yüzden keşke biraz daha fark edilir olsaydı demeyeceğim ender kokulardan. 



Toparlarsam, ilk denemede yargılanmaması ve mutlaka birkaç ful kullanımdan sonra değerlendirilmesi gereken, aynı Incense Oud'daki harika tarzıyla ile son dönemde en çok ilgimi çeken tarasımcılardan Sidonie Lancesseur'un elinde çıkma bir ustalık eseri Cruel Intentions. Farklı tarzı olan vetiver + oud temalı bir parfüm merak uyandırdıysa kesinlikle şans verin!!

2 yorum

  1. Merhaba.YSL m7 Oud Absolu ile benzer olduklarını söylüyorlar, bilmem katılırmısınız?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, M7 karşılaştırması için 2. paragrafa göz atmanızı öneririm.

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall