26 Ocak 2014 Pazar

Amouage - Reflection Man

Amouage'ları çok sevidğim belli oluyor değil mi? Ne çıksa alınır kullanılır tayfasına yakın olsam da piyasaya oynayıp tarzından uzak bir koku çıkardı diye afaroz edecek kadar da fanatik değilim. Her işletmenin ticari kaygıları vardır. Mevzubahis son derece kaliteli bir ürün olduktan sonra gerisi kimi ilgilendirir?

İçinde tütsü barındırmayan ve diğer Amouage kokularına göre büyük farklılık gösteren farklı ve seksi bir koku Reflection. Reflection nasıl açılıyor sorunun cevabını notalarla değil, hislerle daha iyi tanımlanabilir. Reflection'ı kullandıktan sonra bugün nereye gitsem diye düşünürseniz sizi ya lüks bir mekana ya da etkilemek istediğiniz kişinin yanına götürür. Böyle açılıyor Reflection...


Genel olarak çiçek (feminen değil) notaları ve hafif de odunsular hakim ama çok belirgin olarak öne çıkan yok. Fazlaca doğal olmayan ancak gayet kaliteli bir harman. Yasemin, neroli ve sandal ağacının net olarak kaliteli bir yorumu Reflection. Orta notalara doğru gelen hafif bir pudramsı hissiyat da genel havayla son derece uyumlu. Her ne kadar içinde tütsü barındırmasa da Amouage olduğunu bilmenin genel psikolojisinden mi bilmiyorum ama ben az da olsa Arap esintisi hissediyorum Reflection'da. 

Kokunun zaman içinde çok değişmeyen, sadece giderek dinginleşen bir yapısı var. Fiyat hususunda çok tartışılan bir firma olsa da kimsenin Amouge kokularından herhangi birinin kalıcılık problemi olduğunu iddia edebileceğini sanmıyorum. Hatta birçoğu ertesi gün bile gayet net hissedilebiliyor. Fark edilirlikte ise Gold ve Interlude'dan sonra sırayı Reflection alıyor denebilir. Gold ve Interlude'un tam bir nükleer bomba olduğunu düşünürsek Reflection'ın fark edilirliğinin bir hayli yüksek ve tatmin edici olduğu yargısına ulaşılabilir.

Her kullanımda farklı hissettirebilecek, kompleks bir koku Reflection. Günlük kullanıma çok uygun ancak özel zamanlarda da kolaylıkla fark yaratacak harika bir imza kokusu. Açıkcası niche'lerden beklenen kadar doğal bir harmanı yok ancak kesinlikle çok kaliteli bir karışım.

Reflection'ın arkasındaki burun designer markalar için parfümler tasarlayan Lucas Sieuzac. Reflection hariç şu ana kadar denediğim hiçbir parfümü de beğenmediğimi söyleyebilirim. Umarım böyle kaliteli bir işe daha imza atar da bizim de burunlarımız bayram eder. 

Niche taraftan benzer bir örnek veremeyeceğim ama designer tayfadan La Nuit De L'Homme tarzı kokuları seven muhtemelen Reflection'ı da sevecektir. Ancak La Nuit ile kıyaslama yaptığım için genç clubber kokusu gibi algılanmasın. O beklentiyle yaklaşılırsa hayal kırıklığına uğrama şansı baya yüksek. Reflection çok daha oturaklı, karakterli bir koku. Her ne kadar ortamlarda La Male ile benziyor dense de açılıştaki çok hafif benzerlik dışında hiçbir ortak notaları olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Sağda solda okunanlara fazla kulak asılmadan mutlaka denenmesi gereken etkileyici bir koku.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall