25 Ocak 2014 Cumartesi

Hermès - Paprika Brasil

İşte benim sevdiğim tarza bir niche ürün. Alışması zor, sevmesi zaman alan ama ilk sıkıldığı andan itibaren cezbeden gizemli bir tarafı bulunan pek benzeri olmayan cinsten. Sabunsu çiçeklerle açılıyor Paprika Brasil. Aynı zamanda bariz bir pudra hissiyatı var ancak Calice Becker tarzı gibi makyaj pudrası değil, daha doğal bebek pudrası tarzında. 


Açılışın ardından birkaç dakika içinde chili biberi kokuyu destekliyor. Buradaki tarzı Givenchy Xeryus Rogue'a benzettim. Kaktüsümsü bir biber ancak Paprika Brasil'deki yorumu çiçek ve pudralarla yumuşatılmış. Yani Xeryus Rogue kadar keskin bir kırmızı biber kokusu ile karşı karşıya değiliz. Buradan da çıkarabiliriz ki koku tamamen uniseks kullanıma uygun... Kalıclık ve fark edilirlik ise gayet yerinde.

Kimseyi rahatsız edeceğini düşünmüyorum ancak herkesin seveceği bir tarzı olmadığı Xeryus Rogue'un yıllar boyunca çok da tutulan bir koku olmamasından çıkarılabilir. Farklı yapısı itibariyle günlük kullanıma pek de uygun olduğunu düşünmüyorum ama kullanımına uygun bir zaman, mekan da oturtamadım kafamda. Hoş bu niche tayfaya saranlar daha çok kişisel tatmin için parfüm kullandığından evde yalnızken bile sürülebilecek, gün içinde kokusu geldikçe ilgiyle takip edilebilecek bir eser Paprika Brasil. Yine de yazın duş sonrası fena gitmeyecektir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall