24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Back to Black

Aphrodisiac? Doğru tanım... Güzel olan kadın kendinin farkında olur ya, Kilian'ın ürün sorumluları, Calice Becker ya da pazarlama departmanı; her kim koyuyorsa isimleri ne yarattıklarının bilincinde olarak vermişler bu kokuya adını. Back to Black'i ilk denediğimde mağazadaki tester bitmişti ve kokuyu ilk kez şişeden koklamıştım. Off... İşte wow faktör denen hadise bu. Üzerinden çok zaman geçti, hala ne zaman kullansam tepkim ve çevremdekilerin tepkisi farklı olmuyor. Back to Black inanılmaz zengin, mükemmel derecede uyumlu bir harmana sahip. 


Resmi notalarda bir ton açıklanan bileşen olsa da puro tütünü, bal ve kırmızı meyveler, Back to Black'in içeriğinde net olarak hissedilenler. Vişneli puro yakıştırması çevremden en çok duyduğum yorumdur. Koku oturduktan sonra bir miktar vanilyanın da bu klas bileşene eşlik ettiği anlaşılabiliyor. Puro tütünü ve vanilya diyince akıllara niche tayfadan Tobacco Vanille, designer tayfadan ise Pure Havane gelse de açık söyleyeyim her üç koku arasında ancak zorlama bir ilişkiden söz edilebilir. TV ile kıyaslarsak daha feminen, daha hafif puro tütünü ve daha zengin içerikten bahsedilebilir. PH'da BtB'ye göre daha belirsiz tütün, daha asidik ve daha maskülen bir havada vanilyanın bariz olarak hakim olduğu, ara sıra balın kendini hissettirdiği bir koku. Yeni yeni Parfums de Marly Herod kıyaslamalarını duysanız da kulak asmayınız.



Orta notalara doğru Calice Becker'ın imzası haline gelen pudramsı bir hissyat var ve kapanışa kadar alttan alttan kendini hissettiriyor. Back to Black net olarak fark edilir yoğun bir koku. Gün içinde belli aralıklarla yoklayıp insanın yüzünde gülümsemeye neden olan kalıcılığı ile çok çok (ikileme kullanmayı sevmiyorum ama BtB mecbur bırakıyor ;)) başarılı bir başyapıt. L'oeuvre Noire serisinin bana göre en başarılı ve en özgün kokularından biri... Eski kafa maskülen sevenler için fazla hafif ve feminen kaçacak, uniseks koku olayıyla barışık olanların ise kafadan favorilerinden biri olacak, gourmand sayılabilecek referans bir koku. TV kadar yoğun olmadığı ve taaruz edip bağırmadığı için günlük kullanıma çok uygun, mutlaka denenmesi gereken niche listelerine tepeden dalacak kadar kaliteli, kısacası edinilmesi gereken doğal bir afrodizyak Back to Black.

5 yorum

  1. Back to black çok çok abartılmış bir koku.Çiçekli vişneli puro gibi kokup sonlarda bozuk çok beklemiyordum tütün gibi kokuyor.Bayanlara daha uygun bir koku olmuş ve ABARTILMIŞ.

    YanıtlaSil
  2. Back to black çok çok abartılmış bir koku.Çiçekli vişneli puro gibi kokup sonlarda çok beklemiş tütün ile vişne kokusu alıyorsunuz donrada teninizden yada üstünüzden ayrılıyor.Bayanlara daha uygun bir koku olmuş ve ABARTILMIŞ.

    YanıtlaSil
  3. Yazı harika olmuş.Mutlaka edinilmesi gereken yada denenmesi gereken bir koku.Kısa bir sure dekant olarak deneyebilmiştim.Tütün ve meyvelerin uyumu harika.

    YanıtlaSil
  4. Orijinal olarak nereden alabilirim.Beymen bana yakın.fakat doldurabilir olması beni en ndişelendiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beymen'den satın alabilirsiniz. Şişelerin doldurulabilir olması sorun teşkil etmiyor.

      Sil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall