24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Sweet Redemption

Balon kokusuna benziyor diyorlar Sweet Redemption için. Hangi deli kuyuya attı o taşı? Balon kokusunu hatırlayan var mı? Ya da bir parfümü benzetebilecek olan? Etat Libre d'Orange ya da Comme des Garçons değil ki bahsettiğimiz marka çılgınca takılsın...

Mandalina / portakal ağırlıklı turunçgiller ve çiçeklerle açılan L'oeuvre Noire Serisi'nin son kokusu Sweet Redemption. Açılışın hemen ardından birkaç dakika içinde baskın olarak portakal çiçeğinin kokusu net algılanıyor ve ona vanilya ile pek aşına olmadığım ancak resmi notalarından tahminle İngilizcesi "benzoin" olan "asilbent" eşlik ediyor. Serinin diğer kokuları gibi uniseks olarak pazarlansa da hiçbir fazda maskülen olarak sınıflandırılabilecek bir hissiyatı yok Sweet Redemption'un. Serinin son kokusuyla da anlaşılıyor ki Kilian sade görünen ancak baştançıkarıcı koku yapmayı çok iyi biliyor.


Cruel Intentions'takine benzer tezatlık Sweet Redemption'ın orta notalarında da gayet fark edilir. Tertemiz duygulan uyandıran portakal çiçeği yorumu orta notalara doğru yerinde, hafif bir kirlilik kazanıyor ki kokuyu dikkat çekici yapan nokta kesinlikle bu. Her ne kadar hafif bir koku gibi hissedilse de ara sıra kendini farkettiren, ben buradayım diyen bir tarzı var Sweet Redemption'un. Ne yazık ki kalıcığı için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değil. Serinin en kısa kalıcılığa sahip kokusu diyebilirim. Belki de portakal çiçeğinin fazla doğal kullanılmasından kaynaklıdır diyor ve fazla da kalbini kırmıyoruz Sweet Redemption'un. Harmanı diğer Kilian'lar gibi son derece doğal. Bir süre Kilian test eden bir buruna diğer markaların parfümlerinin içerikleri muhtemelen yapay gelmeye başlayacaktır. Tam olarak anlaşılması zaman alan bir tarzı var. Farklı kullanımlarda değişik hisler uyandıran, kullanıcısını sıkmayan bir yapıya sahip. Vanilya kullanımı diğer kokulara hiç benzemiyor. Vanilya kendini bariz olarak belli etmek yerine sadece portakal çiçeğine eşlik ederek görevini yerine getiriyor ve alt notalara doğru tamamen kayboluyor.

Calice Becker tarzına aşina olanlar Sweet Redemption'daki pudra hissiyatını anlayacak ve yadırgamayacaktır. Alt notalara doğru; ki bu 3-4 saat sonrası oluyor, kokuda sadece doğal bir portakal çiçeği ve biraz da vanilya kalıyor. Sweet Redemption'da beni hayal kırıklığına uğratan en büyük nokta resmi notalarında yer alan ancak hiçbir şekilde hissedilmeyen tütsü. Biraz belirgin olsaymış gözümde daha kompleks ve gerçekten unisex kullanıma uygun bir koku olabilirmiş ancak şu haliyle sadece karşı cinsin üzerinde durmasını isterim Sweet Redemption'un.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall