26 Ocak 2014 Pazar

Amouage - Dia Man

Üst düzey yönetici imza parfümü Dia. Para kokusuyla karışık şık ve elegant bir tarz. Patek Philippe ya da Vacheron Constantin saat satın alırken yanında hediye edilmesi gereken parfüm...

Dia tabiri caize en hafif Amouage. Amouage'ların genel havasını sevip de biraz daha hafif ve günlük bir şeyler arayanlar için ideal. Hatta Amouage'larla haşır neşir olmayanlar tanışmaya Dia'dan başlarsa isabetli bir hareket olacaktır. Kokunun tüm karakterini ortaya koyan, sanki spreyden çıkan her sıvının farklı bir notayı temsil ettiği çok zengin bir açılışı var Dia'nın. Tarif et denildiğinde baskın bir nota söylenemeyen, "lüks" hissettiren bir koku. Designer tayfadan hevesini almış, biraz deneyimi olup da Dia'yı deneyip takdir etmeyecek parfüm meraklısı bulmak cidden zordur diye düşünüyorum.

Genel olarak ağırlıklı tütsü hissedilse de çok kompleks ve elegant bir harmanı var. "Olmuş" bir karışım... Iris, odunsu notalar ve derinin tütsüye eşlik ettiği kendini bulup oturduktan sonra net olarak hissediliyor. Resmi olarak açıklanan çok daha fazla notası olsa da Dia o kadar uyumlu ki notaları tek tek değil, ancak birbirleriyle olan ahengiyle hissedebiliyorsunuz. Günlük kullanım için, özellikle ofis gibi kapalı ortamlarda kendini bulan harika bir koku. İncelemin başında yazdığım gibi en hafif Amouage olduğundan fark edilirliği maalesef serinin biraz gerisinde. Tene yakın kalan centilmen bir koku. Ancak fark edilirliğine dil uzatma cüretini göstersem de kalıcılığna sataşmak yürek ister. Umman üzerinden gelen kara büyüler sarar adamın etrafını mazallah...


Niche tayfadan bana göre Comme des Garçons 2 Man ile aynı sıralarda dirsek çürütmüş bir koku. Ne tesadüftür ki her ikisinin de fark edilirlikleri pek de iyi değil. Aldıkları ortak derslerdendir belki, ikisi de kendi halinde beyefendiler. Özetle Amouage'ların genel havasını beğenen ancak ağır bulanlar için mükemmel bir çözüm Dia. Niche bir ürünün gün içinde tazeleme gerektirmesi benim için eksi bir nokta olmasa imza parfümü olarak kullanılabilecek, had saffada elegant bir koku Dia.

2 yorum

  1. Üstad forumda,''amuage den artık tütsülü gourmand bekliyorum'' demiştin..Interlude e inceleme neden yazmıyorsun?:) Çok merak ediyorum neler yazacağını!

    YanıtlaSil
  2. Interlude ve Fate için bir şeyler yazacağım. Blogda incelemesi olmayan ama yer almasını istediğim markalardan sonra sıra gelecek.

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall