24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Beyond Love

Robert Piguet - Fracas'ın işleri hep bunlar...1948 çıkışlı referans kokunun ardından sümbülteber - yasemin kombinasyonunu kullanmayan parfüm evi kaldı mı? Ben fazla bilmyiorum. Tarzın en iyisi olarak Frederic Malle - Carnal Flower'ı gördüğüm için Fracas'ın yeni formulasyonu dahil aynı tarzdaki tüm kokular benim için sadece takipçi niteliğinde.


Sümbülteber ve yasemin ağırlıklı çiçeklerle açılan çok doğal ve ferah bir kadın (yok artık buna da uniseks diyemem, hoş Love'a diyebilip de buna diyememem çelişki gibi görünse de sanırım tatlılıkla problemim yok ama fazla çiçekler bende kadın kokusuyla eşleşmiş) parfümü Beyond Love. Love and Tears'a fazlasıyla benziyor. Kıyaslamak gerekirse Love and Tears daha bir şampuan hissiyatı verirken ve yasemin daha keskinken Beyond Love daha dengeli harmana sahip olan başarılı bir çiçek kokusu. Resmi olarak açıklanan notalarında hindistan cevizi yer alsa da açıkcası ben esamesine bile rastlamadım. Açıkcası bu konuda gayet beklentiliydim ve biraz hayal kırıklığına uğratmadı değil.

İnanılmaz doğal bir koku Beyond Love. Çiçek konsantresi resmen... Orta notalara doğru ise hafif toprağımsı hissiyat veren amber devreye giriyor. Çiçek kokusu olsa da kesinlikle hafif bir parfüm değil. Fark edilirliği oda dolduran cinsten. Gün boyu kendini hissetiriyor. Serinin en iyi fark edilirliğe sahip kokularından. Kalıcılığı da fark edilirliği gibi gayet yerinde. Her yönüyle durulmuş,  kuru hissiyata sahip Carnal Flower diyebilirim.

Nispeten durağan seyreden bir koku diyebiliriz anca zaten ilk sıkıldığı andan itibaren gayet güzel koktuğundan sert faz geçişlerine de hiç ihtiyacı olmayan bir parfüm Beyond Love. Çiçek kokularından hoşlanan kadınların favori kokularından biri olabilecek, gün kullanıma çok uygun bir koku. Designer tayfa dahil pek çok benzer parfüm olduğundan çok özel bir koku beklemek yerinde olmaz.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall