25 Ocak 2014 Cumartesi

Hermès - Vanille Galante

Geçenlerde Jean Claude ile muhabbet ederken "bari vanilyayı olduğu gibi kullansaydın" dedim. Baktı yüzüme, cevap bile vermedi.

Hermessence serisinin 2009 yılında çıkan son kokularından Vanille Galante. Bu kadar ittirme bir koku olacağına keşke hiç piyasaya sürülmeseymiş dedirten cinsten... Fazlaca yermek istemezdim ama açılışı bildiğiniz öksürük şurubu. Birkaç dakika sonra ise bayram ziyaretinde gidilen annane, babanne evi tarzında çiçeksi bir vanilya. Vanilyayı seven beni uzun süre vanilya koklamak istemeyecek duruma getiren tarzda bir kullanımı var. 


Açıkcası bu kokuyu EdT yerine oda parfümü olarak piyasaya sürselermiş daha fazla ticari başarı yakalama şansları varmış... Ortamlarda başyapıt sayılan birçok esere imza atmış JCE'nin bu kokuyu üretme amacının sadece anlaşmaya sadık kalarak seriyi tamamlama çabası olduğunu düşünüyorum. Koku hakkında söylenebilecek pek de iyi bir şey yok, özel bir seriden beklenmeyecek kadar sıradan bir üretim. Neyse ki orta notalarda alışılmış bir kadın kokusu halini alıp daha tahammü edilebilir oluyor. Kalıcılık ve fark edilirlikle ilgili sadece bir kez ful kullanmaya tahammül edebildiğim için bir şey söyleyemeyeceğim. Ne yalan söyleyeyim, her deneyişimde elime uyguladıktan sonra tenime süresim gelmedi, elim başka parfümlere gitti.

Bu tarz kokularla içli dışlı olmadığım için designer tayfadan örnek veremeyeceğim ama niche taraftan Montale Sweet Oriental Dream ile benzerlik gösteriyorlar. VG, SOD'un biraz daha floral ve hafif hali gibi düşünülebilir. Ancak SOD çok daha başarılı, kullanılabilir bir koku. Özetle JCE'nın çok büyük ihtimalle ayık kafayla yapmadığı, belki de Glade'den teklif beklentisiyle hazırlanmış gayet sıradan bir (oda) koku(su).

1 yorum

  1. inanın aynı fikirdeyiz. koku için bakayım bi yorum var mı diye sizin yazınıza denk geldim.çok kötü bi koku bence .bedava dağıtsınlar

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall