24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Prelude to Love

Prelude to Love, biraz zorlanırsa "ön sevişme" olarak çevrilebilir. Eğer kışkırtıcı bir tarafı olsaydı son derece uygun olurdu. Şu haliyle çocuksu bir aşktan öteye istesek de zorlayamayız. Niş pazarlanan parfümde temizlik de nedir, farklılık arıyorum ben, ilginç olsun benim parfümüm diye düşünüyorsanız yorumu gönül rahatlığıyla es geçebilirsiniz.

2007'de strat alan L'oeuvre Noire koleksiyonunun en sıradan açılışa sahip kokusu Prelude to Love. Parfüm ismini Prelude to Love koyup da bu kadar sıradan bir açılış yapan koku daha yorumun "prelude" kısmında sınıfta kalıyor. Zambak ve turunçgillerle yapılıyor açılış. Chanel'in piyasaya fresh parfüm sürme çabasını yansıttığı Allure serisinin devam kokusu niteliğinde ancak biraz daha feminen ve kendi halinde diyebilirim.


Açılıştan sonra "Sırada ne var, hadi şaşırt bizi Kilian" derken kendimi elimle bütünleşmiş buldum çünkü 5dk içinde kokunun fark edilirliği büyük ölçüde düşüyor. Bunun vücut kimyasıyla pek alakası olduğunu da düşünmüyorum çünkü boynuma sıktığım kokuları gün içinde hissedemesem bile eğer aynı zamanda elime de sıktıysam oradan mutlaka alırım. Gördüğüm en zayıf EdP özelliğinden dolayı EdC olup da çoğu EdP'ye rakip olabilecek kalıcılıklarıyla Aqua di Parma Colonia Assoluta ve Intensa'ya saygılarımı sunuyorum. Orta notalara doğru eğer hala hissedebiliyorsanız çok hafif pudramsı turunçgiller belli belirsiz algılanabiliyor.

Kokunun bana göre tek güzel yanı gerçekten unisex olması ve çok temiz, saf bir hissiyat vermesi. Her iki cinsiyet de bu kokuyu rahatlıkla ve güvenle kullanabilir çünkü hiçkimseyi rahatsız etmeyecek bir tarzı var. Designer tayfadan Thierry Mugler - Mugler Cologne ile benzerlik taşıdığını söyleyebilirim ancak kalıcılık açısından kesinlikle TM'yi öneririm. Calice Becker'dan beklenmeyecek sıradanlıkta, fark edilirliği ve kalıcılığı çok düşük olan bir koku Prelude to Love. Eğer ful boyuna sahip olsaydım, kullandığımda kesinlikle atomizer ile gezer, saat başı tazelerdim.

1 yorum

  1. İlk denememde kesinlikle burun kıvırıp, bu ne tepkisiyle hiç mi hiç sevmemiştim. Ama aradan birkaç ay geçtikten sonra sample da diplerde kalan kokuyu tekrar kokladığımda "aslında fena değilmiş, ama yine güzel değil" tepkisiyle kapamıştım Cruel Intentions defterini taa ki bir ay öncesinde tekrar koklama şansı bulana dek.

    Zaman içerisinde aralıklı koklasam da kendini epeyce sevdirdi, ve refill aldırmayı düşündürecek kadar da hoşuma gitmeye başladı. Nefret kısmından, sevgi kısmına geçirdi duyularımı.

    -Tennant

    YanıtlaSil

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall