24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - Incense Oud

Kendime sakladığım yorumlar var. Aşırıya kaçmış öznel düşünceler... Incense Oud yorumu da onlardan biri.

Güvenli diye sınıflandırdığım Kilian'lar arasında cesur, wow factor denen hadiseye sahip ve ciddi etkileyici bir koku Incense Oud. Açılışı beni derinden etkileyen, kokladıkça koklayasım gelen çok az koku vardır çünkü parfümlerin büyük çoğunluğu bir süre bekledikten sonra asıl karakterine ulaşır. Incense Oud'da böyle bir şey söz konusu değil... Aynı Amouage Jubilation'da yaşadığım hissiyatı canlandıran efsane açılan enfes bir koku. Straight to Heaven ve Cruel Intentions'daki zekiliği ve muhteşem tarzıyla beni kendine hayran bırakan Sidonie Lancesseur, Incense Oud'un da yaratıcısı. Artık bu kadının ağır fanıyım... Ne yapsa mutlaka denenmeli klasmanına çoktan girdi benim için.
Eminim bu koku Amouage'dan çıksaydı çok daha başarılı bir satış grafiği çizer ve şimdikinden daha fazla övgü alırdı. Çünkü Kilian her ne kadar yeni bir marka olsa da tütsü ve oud, sadık müşterilerinin markayı konumlandırmasına uymuyor. En basit ifadeyle, Amouage Jubilation'un çiçeksi ve odunsu kardeşi.

Incense Oud'da o kadar klas bir tütsü kullanımı var ki, adama resmen mumunu aldırıp yaktırır. Tabi evdeki eş, anne ya da her kim varsa fiyatından bahsetmemek kaydıyla ;) Şimdi tütsüye doğal diyeceğim, garip kaçacak... Ama ağaçta tütsü yetişseydi muhtemelen bundan farklı kokmazdı diye düşünüyorum. Farkındayım, yorumu okuyanlar bu kısımdan sonra bu adam kafayı çizmiş baya diyip tarayıcının adres kısmına yönlendiler ama ne yapayım bu koku güzel işte. Ben de böyle dile getiriyorum kokladıkça yaşadığım sarhoşluğu.

Genel olarak odunsu ve çiçeklerle desteklenmiş çok klas tütsü ve en güzel haliyle destekleyici olarak kullanılan oud. Incense Oud çok fazla değişmese de orta notalarda aşırı zengin bir harmanı var. Neler olduğunu tam olarak seçemiyorum ama güzel işte ne diyeyim, ciddi ciddi klas.

Bencilliğin uç bir örneği olacak belki ama, Incense Oud'un ne kalıcı ne de fark edilir olmasını isterdim. Zaten diğer niche markalara göre epeyce fiyatlı olan L'oeuvre Noire serisinden bile ciddi ciddi pahalı bir fiyatı varken tam boy satın almak için baya fedakarlık yapmak gerekli. Şişe takıntım vardır, bilenler bilir. Öyle refill falan kesmez. Konuya dönersem üzülerek yazıyorum ama Incense Oud hem gayet fark edilir hem de kalıcı...

Yorumu toparlarken bir yandan kredi kartı ekstresini aklımdan çıkarıp Incense Oud için finansman planları yapıyorum. 90 dk'ın sonunda banka mı galip gelir ben mi bilmiyorum ama bu Amouage'ın tütsü tarzını seviyorsanız bu kokuyu denemeyin. Hele ki sakın alıp da özel günlerde, ortamlarda kullanmayın. Yüzünüzü kara çıkarır, kendinizi kötü hissettirir. Bu başyapıta bir tek ben sahip olayım, özel günlerde özgüven tavanda kullanayım. Zaten yorumu da kendim için yazdım ;)

Güncelleme: Önemli bir ekleme yapmam gerekirse, sample edinip kullanmaya kıyamadığım parfümün şişesini aldıktan bir süre sonra elden çıkardım. Zamanında bu kadar yoğun duygular beslediğim bir parfümün yorumunu da değiştirmek istemedim çünkü Incense Oud gerçekten denenmesi gereken ancak günlük olarak kullanımı çok zor olduğundan elde tutması cesaret isteyen zor bir parfüm.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall