25 Ocak 2014 Cumartesi

Tom Ford - Oud Wood

Oud furyasının şimdiki kadar revaçta olmadığı bir zamanda çıkarıp da kokuya yazık ettiğini düşünen Tom Ford pazarlama departmanı, vakit kaybetmeden iki yeni oud isimli kokuyla birlikte eski dostumuz Oud Wood'u şişesini değiştirek piyasaya sürer. Ancak yine içine oud koymayı unuturlar...

Odunsularla yoğun ve güzel bir açılış yapıyor Oud Wood. Her ne kadar gayet doğal harmanlanmış etkileyici bir açılışı olsa da Oud Wood'dan oud notasını hissetmek yalnızca ilk birkaç dakikalığına, belli belirsiz olarak mümkün. Bu yüzden kaliteli oud yağı ya da yanık oud ağacı fanatikleri dikkatlerini başka kokulara yöneltebilir.

Bir süre sonra yavaş yavaş tatlımsı bir hissiyat devreye giriyor ama bunun resmi notalarda açıklanan vanilya olduğunu sanmıyorum. Hatta vanilya kokusu almıyorum desem yeridir. Oud Wood cidden ilginç bir parfüm. Yoğun ve koyu açılışın ardından yarım saat kırkbeş dakika sonra kabuğuna çekilen tene aşırı yakın kalan sadece "güzel" diyebileceğim bir kokuya dönüşüyor. Açıkcası böyle ortada kokuları Private Blend'in genel karakteristiğine yakıştıramıyorum.

Saf oud yağları dahil oud notası deneyimi iyi olan biri olark söyleyebilirim ki Oud Wood benim için sadece Wood... Güzel başlayan, ancak sonradan karakterini kaybeden inişli çıkışlı duyguların kokusu Oud Wood. Yoğun oud temalı kokular için Amouagelar, Kilian Pure Oud ya da Maison Francis Kurkdjian'ın Oud Mood serisi daha doğru bir durak olacaktır. Kısacası Oud Wood'un adına aldanıp da beklentiye girmek hayal kırıklığı yaratabilir. Designer tayfadan 2013 çıkışlı Versace Oud Noir'ı andırdığını söyleyebilirim ancak Oud Noir'deki oud kullanımı bile daha yoğun.


Kabul etmeliyim ki derinliği olan bir koku Oud Wood. Bana göre tam ortada, karakterini bulamamış ne feminen ne maskülen bir koku. Kalıcılığı çok da kötü değil ancak yine Private Blend'deki diğer silah arkadaşlarının baya gerisinde, tam pişmeden cepheye sürülmüş bir çaylak. 


Zengin harmanı ve ben buradayım diye bağırmayan tarzıyla kapalı ortamda, kokusuyla öne çıkmak istemeyip yakın mesafe elegant bir hava yaratmak isteyenler için uygun günlük bir koku.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall