25 Ocak 2014 Cumartesi

Tom Ford - Noir de Noir

Arap esintili olmayan gül ve oud? Özledim. Resmen hasret kaldık... Satın alma gücü ve lükse düşkünlük denince Arap yarımadası fark atar, tur bindirir. Niş parfümler de değer bazlı fiyatlandırıldığından daya gitsin Arap Baharı'nı. Kırıp geçir hacıyağı ile büyüyen bir neslin burnunu... Artık adında rose ve oud olan parfüm denemek bile gelmiyor içimden. Allahtan Noir de Noir'de katlanabildiğim, hatta alıştığım bir gül kullanımı mevut.

Gül, vanilya ve oud Noir de Noir’in hakim notaları. Portakal çiçeği benzeri bir turunçgil notası başlangıçta güle eşlik ediyor. Her ne kadar resmi açıklanan notalarda yer almasa da derinden bir puro tütünü (aromasız) kokusu da gelmiyor değil. Bu da kesinlikle kokuya bir derinlik katıyor.


Uniseks parfümün gayet lüks ve elegant karşılığı Noir de Noir. İçindeki gül ne feminen ne de maskülen. Her iki cinsiyetin de rahatça kullanabileceği çok doğal bir gül kokusu. İçindeki vanilya, gorumand tarafa göz kırpan tatlığı beraberinde getiriyor. Özellikle sıcak havalarda ufak bir esintiyle çok hoş anlar yaşatabilecek günlük kullanıma çok uygun hafif bir koku. Fark edilirliği ortalama iken kalıcığı hiç de fena değil.

Kokunun genel karekteri itibariyle çok da göze çarpan bir havasının olmasını beklemek pek doğru değil. Private Blend'in en kompleks kokularından biri... Netteki yorumlar genelde fenimen olduğu doğrultusunda olsa da ben Noir de Noir’i tam ortada uniseks ve seksi bir koku olarak sınıflandırıyorum. Yine de erkek kullanımı için ortam ve hava sıcaklığı seçtiğini belirtmem gerekir.

Designer tayfadan örnek gösterecek olursak yine aynı Tom Ford'un Black Orchid'ine benzer bir tarafı yok değil ancak onun kadar bayık ve tatlı bir koku da değil. Black Orchid benim gözümde özel durum kokusu olarak sınıflanırken Noir de Noir daha çok günlük kullanıma uygun bir koku. Orta notalara doğru gül, öd ve vanilyaya hafif bir çikolatanın eşlik etmesi kokunun en büyük süprizi ve belki de en çok sevmemi sağlayan yanı. Drydown'da ise gül ve çok hafif vanilya kalıyor.

Özetle diğer Private Blend'ler kadar koyu olmayan ancak kalite hissiyatından kesinlikle ödün vermeyen, cinsiyeti olmayan gayet başarılı bir parfüm Noir de Noir.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall