26 Ocak 2014 Pazar

Miller Harris - L`Air de Rien

Signature diye tabir edilen ürünler vardır. Firmalar tüketicinin sanatçıya/sporcuya olan ilgisini kullanarak satışlarını arttırmak amacıyla ünlülere sponsor olur ve piyasaya onların imzasını taşıyan ürünler çıkarır. Steve Vai’nin gitarı, Ronnie O'Sullivan’ın ıstakası ya da Allen Iverson’un ayakkabıları gibi nihai tüketiciye ulaştırılmak amacıyla seri olarak üretilen ve pazarlanan ürünler, signature ürünlere örnek olarak gösterilebilir. Peki Creed’in kraliyet hikayelerini es geçecek olursak, parfümde bu tarz bir ürüne rast geldiniz mi? (ünlülerin kendi isimlerini verdikleri parfüm markaları bu kategoriye girmiyor)


L`Air de Rien’in kutusunun arkasında Lyn Harris’in şarkıcı ve aktris Jane Birkin için tasarladığı bir parfüm olduğu yazıyor. Tozlu kütüphaneler ve eski kitapları çağrıştıran nostaljik bir arayışın sonucu olduğu belirtiliyor yaratılan parfüm için. Buradan gaza gelip de Rien’i kütüphane kokusu olarak yorumlayan birçok blogger ya da Youtube yorumcusuna rastlanabilir. Ancak tozlu kitapların arasına musk ve vanilya eklemeyi başarabilen varsa bu tanıma yaklaşabilir diye düşünüyorum.

Pazarlama hikâyelerini bir kenara bırakırsak L`Air de Rien için son derece karakteristik musk, vanilya ve amber kokusu diyebilirim. Notaların hiçbirinin kullanımı uç noktada olmadığından son derece dengeli bir harman mevcut.

Portakal çiçeği yağı (neroli) ve musk ile açılış yapıyor koku. Kısa bir süre sonra neroli geri plana çekilirken musk ve vanilya ile başbaşa kalıyoruz. Bu noktadan sonra fazla süprizli bir yapısı yok Rien’in. Ortalara doğru devreye giren amber ise kokuya ağırbaşlı bir hava katmakta.


Fazlaca fark edilir gibi durmasa da gün içinde kendini zaman zaman hissettiren bukalemun gibi bir yapısı var Rien’in. Naif ama çekici bir parfüm. Evet evet çekici…Hatta denediğim ve kullandığım Miller Harris parfümleri arasında en çekici olan L`Air de Rien diyebilirim rahatlıkla. Musk yapısı itibariyle son derece riskli bir nota. Zaman zaman hayvansı kullanımı ile kimilerini rahatsız ederken uygun notalarla desteklendiğinde son derece seksi bir hava katabiliyor yer aldığı parfüme.

L`Air de Rien kadın parfümü olarak pazarlansa da feminen kokularla arası iyi olan bir erkeğin kullanımına da son derece uygun. En azından şu ana kadar kimse üstümde Rien’i fark edip de kadın parfümü bu demedi. Özetle Jane Birkin hadisesine fazla takılmadan, mevsim ayrımı olmadan rahatlıkla kullanılabilecek imza parfümü olmaya aday bir koku L`Air de Rien.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall