26 Ocak 2014 Pazar

Amouage - Gold Man

Amouage'ların en ağırı diye yoruma başlayayım, ne kadar ağır olduğu siz tahmin edin. Hani arada günlük kullanıma son derece uygun bir koku sıkarsınız da çevrenizdeki "burunsuz" tayfa ağır diye yorum yapar ya, işte onlara Amouage Gold sıkıp kaçasım var.

Gold Amouage'ın ilk erkek parfümü. Bir dönem Umman sultanı tarafından devlet parfümü olarak ilan edilip diğer devlet başkanlarına hediye bile edilmiş. Etkileyici mi?


80'lerin powerhouse diye tabir edilen kuvvetli kokularını andıran çiçeksi ancak maskülen bir açılışı var. Koku oturmaya başladığında ise pudramsı bir yapı çiçeklere eşlik ediyor. Aynı zamanda 10-15 dakika içinde kirlimsi bir hissyat da pudrayı dengeleyerek feminen yapıyı ağır basmaktan alıkoyuyor. Orta notalarda, ki bu geçiş baya uzun sürüyor, kirli hissiyat biraz daha hissedilir oluyor. Ancak koku saldırganlığından hiçbirşey kaybetmiyor. 1.5 - 2 saat sonra bile yeni sıkılmış parfüm hissiyatını sevenlere, kaldırabileceklerse önerilebilir.

Fark edilirliği en güçlü Amouage ve kalıcılığı bir tam günden fazla. O kadar saldırgan bir koku ki, iki fıs bile kullansanız bulunduğunuz ortamda 4-5mt lik bir auranız oluyor. Ölüyü dirilten, yaşayanı canlı canlı mezara sokan "necromancer" kokusu... Powerhouse dedim ya, tüm kriterler uyuyor. Serinin diğer kokularına pek benzemyior. Yani ne olduğunu bilmeden koklasanız, bu Amouage diyemezsiniz. Genel olarak hayvansı ve pudramsı bir hissyatı var. Kullanılan musk ve civet, Gold'un kirli hatta hayvansı hissiyatının nereden geldiğini açıklıyor. Bu noktada designer tayfadaki kuzeni Kouros ile aynı kulvarda görüyoruz Gold'u her ne kadar kokuları benzemese de. Drydown'u bence kokunun en başarısız fazı. Bana eskilerin sürekli sürdüğü ve vazgeçemediği "kötü" kokuları anımsatıyor.

Zaman zaman yoklayan pudra hissiyatından ve kokunun aşırı yoğunluğundan dolayı feminen bulunması da gayet normal karşılanacak bir hadise. Kimilerine göre başyapıt, kimilerine göre muhafaza edildiği yerde kilitlenip insan içine çıkmaması gereken bir yaratık Amouage Gold. Kesinlikle günlük kullanıma uygun bir yapısı yok. Ancak özel bir davette ben "burdayım, farklıyım ve cesurum" diyenlerin kullanabileceği türden. Güvenli kokulara alışmış kişilerin uzak durması gereken, denemeyince hiçbirşey kaybetmeyeceği uç noktada bir koku. Açıkcası Gold'u sıradan bir insanın kullanması ciddi anlamda zor. Eğer günün birinde okuyacak olurlarsa devlet başkanlarına, multimilyarderlere ya da geceliği bilmemkaçbin dolara sahneye çıkanlara önerebileceğim tarzda bir koku.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall