24 Ocak 2014 Cuma

Kilian - A Taste of Heaven

Lavanta ve vanilya... Cennetin tadını çağrıştırıyor mu? Gidip gelen tanıdığım yok ancak pek ihtimal vermiyorum o kokuyla karşılanacağıma(!). Gayet de giderim bence. Neyse... O halde isme fazlaca takılmaya gerek yok, pazarlama diyip geçelim.

A Taste of Heaven'ın açılışı keskin, yoğun lavanta ve hafif vanilya. Eski kafa erkek kokularını andırıyor. Yaklaşık 15dk sonra lavantanın baskınlığı hala hissedilse de keskinliği azalıyor ve vanilya ortamı biraz daha yumuşatıyor. Orta notalara doğru buruk hissiyatı olan absinthe devreye giriyor ve koku; sıradan, eski kafa bir kokudan uzaklaşıp kaliteli bir harmana dönüşmeye başlıyor. Her ne kadar pazarlanması itibariyle absinthe temlalı bir parfüm olarak lanse edilse de kesinlikle L'artisan Fou d'Absinthe tarzında bir koku değil.



 

AToH'un diğer Kilian'lar gibi transparan bir yapısı yok. Gayet koyu bir yorum. Fark edilirlik serinin diğer kokularına göre çok çok iyi. Gün boyu kendini hissettiriyor. Kalıcılığın ise EdP olmanın avantajını sonuna kadar kullanarak net olarak iyi olduğunu söyleyebilirim. Kabul etmeliyim ki Kilian evi çok kompleks kokular yapıyor. Faz geçişleri gayet yumuşak ancak birbirinden farklı. Ne Versace - The Dreamer kadar lavantanın ne olduğu belirsiz, karmaşık hali, ne de Rive Gauche kadar sabunsu bir lavanta kullanımı söz konusu. Caron - Pour Un Homme'u daha önce denemiş veya kullanmış olanlar için çok benzeri, daha kaliteli ve tatlı hali diyebilirim rahatlıkla. Kokuyu araştırdığınızda da sıklıkla Caron Pour Un Homme ile karşılaştırıldığını görebilirsiniz.

Orta ve alt notalarda gourmand tarafa göz kırpan, buruk yeşilliklerle desteklenmiş vanilyalı lavanta parfümü diyebilirim AToH için. Baskın lavanta kullanımını pek sevmediğim için pek bana göre bir koku olmadığını düşünmüştüm başlarda ancak kullandıkça gayet sever oldum A Taste of Heaven'ı. Lavanta ve eski kafa maskülenleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken, gündelik kullanıma gayet uygun, ortam seçiciliği olmayan bir koku. "Absinthe Verte" diye tanımlanıp şekerli Absinthe bardağıyla görselleri pazarlansa da boozy hava arayanlar için hayal kırıklığı olacağını ise baştan belirteyim.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall