25 Ocak 2014 Cumartesi

Hermès - Rose Ikebana

Jean-Claude Ellena GDO'lu parfüm yapıyor!! Zaten Iris Ukiyoé dışında doğal nota kullandığı bir kokusuna rastlamadım. Ha kötü mü, kesinlikle değil. Hatta zaman zaman yarattığı farktan ötürü çok iyi. Neden böyle bir yorumla başladım derseniz Rose Ikebana hayatımda kokladığım en garip gül notasıyla açılış yapıyor. Gül olduğu anlaşılıyor ancak doğada böyle bir gül kokusu var mı, orası meçhul... JCE bu bağlamda aşina olduğumuz birçok notayı mutasyona uğratmada çok başarılı. Terre'deki turunçgilleri ya da Vetiver Tonka'daki vetiveri daha önce koklayan var mıdır? Herneyse...

Buraya kadar okuyan kokuya hasta olduğumu sansa da aslında açılışı hiç beğenmedim. Gülün çok farklı bir yorumu söz konusu ancak bana göre değil. Şunu söylemeliyim ki son dönem parfümlerden alışık olduğumuz arap tarzı bir kullanımı yok. Ne tarzı onu da bilemedim gerçi.

Un Jardin serisindeki hissiyat bunda da var ki zaten o seriyi sevmememin nedeni tam olarak tarif edemediğim keskinlik. Hermessence serisindeki diğer kokular gibi uniseks olarak pazarlansa da Rose Ikebana'yı bir erkeğin üzerinde hayal edemiyorum. Koku oturmaya başladıktan sonra hafif turunçgiller ve onları destekleyen baharatları hissedebiliyorsunuz ancak gül her daim baskın olan nota. Kafamda canlanan gül de aşağıdaki gibi bir şey. Garip diyeyim.


Un Jardin Sur Le Nil sevenlerin hoşuna gitme ihtimali yüksek ancak benim tarzımda bir koku değil, karşı cinste de benzer bir şey duymak istemem. Fark edilirlik konularında pek sorunu yok ancak kalıcılık ortalama. Zaten Un Jardin serisindeki keskinlik Rose Ikebana'da da olduğu için gayet fark edilir bir koku olduğuna emin olabilirsiniz. Toparlayacak olursam farklı bir gül yorumu isteyenlerin ilgisini çekebilecek, diğer tarzlardan hoşlananların ise rahatlıkla pas geçebileceği bir koku Rose Ikebana.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall