25 Ocak 2014 Cumartesi

Hermès - Iris Ukiyoé

Iris, Türkçe adıyla zambak, parfümde en çok hoşuma giren çiçeklerden biri. Özellikle tatlı kokularda dengeleyici olarak kullanıldığı zaman hafif buruk hissiyatıyla harika bir hava kattığına inanıyorum. Parfum d'Empire Cuir Ottoman, Dior Homme, Ermenegildo Zegna Florentine Iris, Miller Harris Terre d'Iris, Amouage Dia Man ve Shalimar Parfum Initial en sevdiğim iris yoğun parfümlerden.

Jean Claude Ellena'dan beklenmeyecek doğallıkta çiçeklerle açılan, her ne kadar uniseks olarak pazarlansa da tamamen feminen yapıda güzel bir çiçek kokusu Iris Ukiyoé. Başlangıcı Kilian Prelude to Love - Beyond Love arası denebilir. Kısacası bu iki kokuyu beğenenler Iris Ukiyoé'yi de beğenecektir. Genel karakterinde Hermes Jardin serisinden de esintiler de mevcut. E ağaç kovuğundan çıkmadı elbet... Iris Ukiyoé de takıldığım nokta zambak notasının alışmış olduğum şeklin çok dışında kullanılması. Sevdiğim buruk yapıda değil de, sanki cilalı bir kullanım söz konusu.

Açılıştan hemen sonra JCE'nin Un Jardin serisinde kullandığı notalara benzer çiçekler devreye giriyor ve portakal çiçeği bu esnada kokuya renk katıyor. Fazlaca değişim göstermeyen lineer bir yapısı var. Genel olarak köşeli olmayan güvenli bir koku. Orta notalara doğru Un Jardin tarzından uzaklaşıp klasik bir çiçek kokusuna dönüşüyor Iris Ukiyoé. Fark edilirliği başta iyi olsa da orta notalara doğru anlık bir düşüş yaşıyor. Kalıcılık ise diğer JCE kokularına göre oldukça geride. Ancak JCE'nin şimdiye kadar yarattığı en doğal kokulardan olduğu için kalıcılık ve fark edilirlik konusunda kendini affettiriyor.

Açıkcası niche/exclusive ürün olmak adına çok da büyük bir esprisi olmayan, doğal çiçek kokularını seven kadınların hoşuna gidecek güzel bir koku Iris Ukiyoé.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Gurme Kokular - Niş Parfüm Yorumları / Röportajlar / İzlenimler
Maira Gall